Ion Iordache: ”Nu votez cum vor ei!” Ce spune liderul PSD Gorj, Mihai Weber

Formarea unui guvern minoritar în România este tot mai discutată de liderii politici și pare că problema nu are rezolvare. Parlamentarii susținători ai lui Ludovic Orban au transmis mesaje către președintele PNL Florin Cîțu și președintelui Klaus Iohannis, că nu își doresc un guvern condus de Nicolae Ciucă, cu susținere PSD.

Senatorul PNL de Gorj, Ion Iordache, spune că o astfel de alianță cu PSD ar însemna o trădare. ”Le-am transmis oficial cum văd eu lucrurile și că nu voi fi părtaș la ce se pare că încearcă să facă ei acum. Vom vedea dacă țin cont sau nu de ceea ce spun eu. Consider că este o trădare și nu vreau să fiu părtaș la așa ceva. Oamenii nu au încredere în politicieni, tocmai că mint. Nu vreau să fiu asociat cu astfel de oameni. Până săptămâna trecută spuneai că PSD este răul suprem, iar acum, ca să țină de scaune și de funcții, ar face orice. Nu se mai ține cont de votul oamenilor”, a spus Ion Iordache, la Radio Infinit.

Senatorul a mai anunță că nu va vota Guvernul Ciucă atâta timp cât nu este consultat. ”Atâta timp cât nu sunt consultat, să nu aibă pretenții să votez ce vor ei cu ochii închiși, nu voi face acest lucru. Pe mine mă interesează să facem lucruri pentru oameni și județ. Pe ei îi interesează să își pună oamenii care răspund la comenzile lor. De aceea sunt eu supărat. Pe mine mă interesează să fac lucruri pentru județul meu”, a mai spus Iordache.

Liderul PSD Gorj, Mihai Weber, spune că nu va susține un guvern minoritar și că cea mai bună soluție este formarea unui guvern de tranziție, unul format din specialiști. ”Un guvern minoritar PNL, indiferent de cine ar fi condus, nu este susținut de PSD. Am schimbat un guvern prin moțiune de cenzură format din coaliția pierzătorilor. Nu vom vota un alt guvern din care fac parte aceeași oameni. Cei vinovați trebuie să găsească soluții. Nu ne vom lipi de PNL sau USR. Am spus că este nevoie de un guvern de tranziție format din specialiști, iar apoi alegeri anticipate. Trebuie să ne îndreptăm către oameni”, a spus Mihai Weber.  

Vizualizări: 1,564

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: