Ion Tudor: Comisarii au greşit, Transalpina nu va fi închisă

Firma care se ocupă de realizarea şoselei Transalpina nu îşi va sista lucrările, aşa cum reieşea din informaţiile apărute pe site-ul instituţiei, în urma controalelor efectuate de comisarii de la Bucureşti. Ion Tudor, comisar general adjunct al Gărzii Naţionale de Mediu, spune că s-a greşit comunicatul de presă. Ba mai mult, nu va fi suspendată nici autorizaţia de mediu deţinută de către constructor.

Ion Tudor, comisarul general adjunct al Gărzii Naţionale de Mediu, îşi contrazice colegii de la Bucureşti. În ciuda informaţiilor apărute pe site-ul instituţiei, Tudor dă asigurări că lucrările la şoseaua Transalpina nu vor fi sistate din cauza neregulilor depistate săptămâna trecută. Ba mai mult, acesta îi învinuieşte pe cei care au redactat comunicatul de presă întrucât spune că au transmis informaţii eronate.

În legătura cu lipsa acordului de mediu eliberat de Ministerul Mediu, lucrurile nu par a fi atât de grave cum au fost prezentate iniţial, Tudor precizând că societatea respectivă deţine documente similare, dar eliberate de fiecare judeţ prin care trece şoseaua. “Transalpina nu va fi închisă de către Garda Naţională de Mediu. În comunicatul de presă au apărut câteva erori. Societatea deţine documente eliberate de autorităţile fiecărui judeţ prin care trece şoseaua. Tergiversarea lucrărilor de amenajare a malurilor poate crea grave probleme asupra carosabilului. Ba mai mult, rigolele trebuie finalizate în proporţie cât mai mare pentru că riscăm să aducem pe carosabil ceea ce vine de pe versanţi”, a declarat Ion Tudor, comisar general adjunct al Gărzii Naţionale de Mediu.

AMENDĂ

Chiar dacă Tudor spune că s-a greşit comunicatul de presă, amenda de un miliard de lei vechi pe care trebuie să o plătească firma Romstrade nu se modifică. “Firma Romstrade va suporta sancţiunea contravenţională în valoare de 100.000 lei pentru că au fost depistate mai multe nereguli: management necorespunzător în gestionarea deşeurilor şi nerespectarea autorizaţiei de gospodărire a apei”, a precizat Ion Tudor. 

NOTIFICARE

Potrivit comunicatului de presă emis de Garda Naţională de Mediu, în perioada următoare, Agenţia de Protecţie a Mediului Vâlcea urma să fie notificată de Comisariatul Gorj „în vederea declanşării procedurii de suspendare a autorizaţiei de mediu”, măsură ce trebuia să aibă ca rezultat sistarea lucrărilor pe Transalpina.   

Vizualizări: 142

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: