Ion Tudor va pierde postul de comisar şef la Gorj

Ion Tudor a fost pe cont propriu atunci când a obţinut funcţia de comisar şef interimar la Garda de Mediu Gorj, unde i-a luat locul lui Ovidiu Ilie. „S-a discutat la cel mai înalt nivel şi lucrurile nu vor rămâne aşa”, a declarat ieri Dian Popescu, preşedintele PNL Gorj.

Protocolul USL prevede că PNL are în coordonare Garda de Mediu Gorj, cu alte cuvinte poate să susţină politic pe cineva pentru funcţia de comisar şef. Cu câteva săptămâni în urmă, Pandurul a aflat că Ion Tudor a fost numit coordonator al Gărzii de Mediu Gorj, acesta fiind şi comisar general adjunct la nivel naţional. La vremea respectivă, atât Ion Tudor, cât şi Dian Popescu au negat informaţia. Surse politice susţineau însă că a fost un mare scandal în USL, unde liberalii au acuzat pesediştii că le-au mai furat o funcţie. Numai că Dian Popescu s-a lămurit între timp că de această dată nu Călinoiu şi Cârciumaru l-au tras pe sfoară, ci Ion Tudor a acţionat pe cont propriu. „Ion Tudor s-a autointitulat lider la Garda de Mediu. A obţinut o semnătură la Bucureşti. Se fac demersuri la conducerea celor două partide, PSD şi PNL, la cel mai înalt nivel, pentru revenirea la normal. Lucrurile nu vor rămâne aşa şi veţi vedea că se vor rezolva”, a spus Dian Popescu.

Ovidiu Ilie, la judecată

Ion Tudor a încercat să scape de Ovidiu Ilie, prin detaşarea acestuia la Vâlcea. Ilie a contestat în instanţă şi a câştigat, dar după numai câteva zile a fost detaşat la Buzău. Ilie a invocat presiuni politice fără precedent. “În data de 26 septembrie 2012 a fost emisă de către Comisarul General al Gărzii de Mediu o decizie politică, nelegală, prin care eram înlocuit din  funcţie începând cu a doua zi. M-am adresat instanţei de judecată, iar Curtea de Apel Craiova a suspendat decizia prin care eram înlocuit fără motiv. De la data pronunţării sentinţei favorabile şi până în prezent, am fost ameninţat şi supus presiunilor să părăsesc aceasta funcţie, atât de către directorul de cabinet al Comisarului General, cât şi de Comisarul General însuşi. Mi s-a repetat că nu am susţinere politică şi că trebuie să plec. Nu am răspuns presiunilor şi m-am supus hotărârilor judecătoreşti şi legii, iar drept consecinţă în data de 17 octombrie 2012, Comisarul General a emis o nouă decizie prin care am fost delegat pe o funcţie de execuţie la Comisariatul Judeţean Buzău”, a declarat Ovidiu Ilie.

Acesta a mai precizat că nu va merge la Buzău întrucât deţine deja o hotărâre judecătorească prin care se suspendă delegarea şi ca atare orice act administrativ emis cu acelaşi conţinut este nul de drept.

Vizualizări: 144

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: