Iordache: Candidaţii PNL ar trebuie să fie primari

Liberalul Ion Iordache, fostul primar al localităţii Turceni, s-a decis să nu candideze la alegerile parlamentare, deşi se număra prin favorităţii partidului pentru Colegiul 4. Iordache spune că a renunţat la această idee pentru că nu vrea să facă figuraţie, nefiind momentul potrivit ca să intre în politică. Ba mai mult, acesta este convins că, după cum stau lucrurile în momentul de faţă, candidaţii PNL-ului la parlamentare vor fi impuşi de la centru.

 

Rep.: Liderul PSD Gorj, Florin Cârciumaru a confirmat modul de împărţire al colegiilor. Ce părere aveţi?

 

I.I.: În momentul de faţă, sunt foarte încurcate lucrurile. Interesul PSD-ului este să ia cât mai multe. Din punctul meu de vedere, două colegii reprezintă un eşec pentru PNL având în vedere rezultatele de la alegerile locale. Nu ştiu cum s-a făcut această împărţire şi cine a bătut-o în cuie.

 

Rep.: Care sunt motivele pentru care aţi renunţat la ideea de a candida?

 

I.I.: Consider că nu e momentul pentru a intra în politică, nu e loc pentru oamenii care vor să facă treabă. Sunt prea mulţi cei care vor să apere interesele unui grup sau ale unui partid şi nu vreau să candidez doar pentru a face figuraţie. În plus, cred că politicienii vor fi penalizaţi de alegători datorită situaţiei în care a ajuns ţara. Cred că niciodată nu a fost o prezenţă la vot mai mică decât acum. După părerea mea, cred că procentul va fi undeva sub 35%.

 

Rep.: Ştiţi care sunt candidaţii PNL pentru alegerile parlamentare?

 

I.I.: Până acum, nu s-a stabilit ceva concret. Candidaţii PNL la parlamentare vor fi impuşi de la centru, mai mult ca sigur şi asta e o mare greşeală. După părerea mea, cred că ar trebui să fie din rândul primarilor noştri. Cel puţin 90% dintre primari sunt oameni interesaţi să facă treabă.

Vizualizări: 142

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: