Iriza: Ăla e un spion și ar trebui arestat

Afirmaţie surprinzătoare a senatorului ALDE Gorj, Scarlat Iriza. Acesta a spus despre un reprezentant al Fondului Proprietatea că este spion și că ar trebui arestat. Afirmaţia vine după ce Greg Konieczny, manager al Fondului Proprietatea, a spus despre Complexul Energetic Oltenia că este la limita supravieţuirii, deși societatea este pe profit. Iriza a comentat în interviul de la Radio Infinit și declaraţiile halucinante ale noului ministru al Energiei, Anton Anton, cu care este și coleg de partid.

Reporter: Aţi văzut ce declaraţii a făcut ministrul Energiei, Anton Anton, la Agerpres? S-a cam făcut de râs.

Scarlat Iriza: Ce să zic. Am văzut. Chiar când am fost eu la dânsul, luni sau marţi, era Agerpresul acolo. Atât a gândit dânsul, nu pot să-mi dau cu părerea dacă a fost interviul bun sau nu, mai ales că este colegul meu de partid.

Rep.: A spus că avem o ţară bogată, dar bate vântul de ne îndoaie. Ce expresie e asta?

S.I.: Domnul ministru e mai șodos așa, mai pus pe glume. Ţinând cont că e la început de mandat de ministru, trebuie să îi dăm o șansă în sensul bun al cuvântului.

Rep.: Este de glumit cu problemele din sistemul energetic? Sunt probleme mari la CE Oltenia.

S.I.: Nu, eu știu problemele de la Complexul Energetic Oltenia, dar sunt unii care bagă băţul printre gard. Cum este nemernicul ăla, care am înţeles că nici nu mai este șeful Fondului Proprietatea. Își dă cu părerea. El a venit cu un scop în ţara asta, să distrugă economia ţării și să distrugă sistemul energetic naţional. După părerea mea, ăla e un spion și ar trebui arestat.

Rep.: A spus ministrul că a pus pariu cu o domnișoară drăguţă, că finalizează strategia energetică.

S.I.: Să știţi că la strategia energetică se lucrează. Dacă vreţi mai multe amănunte, se ocupă domnul secretar de stat Maioreanu. Iar mixul energetic de care zicea se poate face oricând pe baza legii pe care am făcut-o eu cu colegii mei în legislatura care a trecut. Nimeni nu îl împiedică pe Boza sau pe Bogdan Badea de la Hidroelectrica să facă un contract bilateral între ei, să facă un coș și o anumită cantitate de energie să o vândă în piaţă la un preţ mediu care să fie bun și pentru unii, și pentru alţii.

Rep.: Este diferenţă mare de discurs între Toma Petcu și Anton Anton, nu credeţi?

S.I.: V-am zis, nu mă bag. Nu pot să vă spun mai mult.

Vizualizări: 1,138

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: