Iriza: Puteam fi ministrul Energiei. Dian Popescu mi-a pus piedici!

Senatorul ALDE Scarlat Iriza a declarat la Radio Infinit că a ratat postul de ministru al Energiei deoarece i-ar fi pus piedici colegul său Dian Popescu. Iriza spune că în două săptămâni decide dacă mai rămâne sau nu în ALDE. Dian Popescu este uimit de afirmaţiile lui Iriza şi spune că nu a vorbit cu nimeni despre acest post. Popescu susţine că s-a ţinut cont de procentul în alegeri.

Senatorul Scarlat Iriza se gândeşte să plece din ALDE, supărat că a pierdut funcţia de ministru al Energiei. Iriza spune că va avea o discuţie serioasă cu liderul partidului, Călin Popescu Tăriceanu. „Voi avea o discuţie cu Tăriceanu pentru că nu a împărţit funcţiile de conducere în Senat şi în Camera Deputaţilor, după rezultatele obţinute în teritoriu. Eu cred că am avut un CV mult mai bun decât Toma Petcu, trebuia să fi comparat CV-urile. Deocamdată, nu am de gând să plec din ALDE, deşi nemulţumirea mea e foarte mare. Eu am muncit foarte mult în acest partid şi s-a văzut la aceste alegeri”, a declarat Iriza.
Senatorul crede că Dian Popescu i-a pus o vorbă proastă la Tăriceanu. „Eu cu Meleşcanu şi cu Tăriceanu eram singurii din grupul de 9 senatori care am trecut prin Parlament şi mă aşteptam să-mi dea şi mie o funcţie, măcar la nivelul pregătirii mele. Eu puteam face faţă funcţiei de ministru al Energiei, adică face faţă un inginer constructor şi un inginer electrotehnist, cum sunt eu, nu face faţă? Sunt convins că Dian Popescu mi-a pus o vorbă proastă la Tăriceanu să nu mă pună ministru”, a declarat Scarlat Iriza.
Dian Popescu, liderul ALDE Gorj, spune că nu a existat nici o discuţie în acest sens. „N-am avut discuţii ca Scarlat Iriza să devină ministru al Energiei. Cred că Iriza are o supărare, dar îi va trece. Miniştrii s-au pus în funcţie de rezultatele filialelor ALDE din ţară, iar filiala de la Giurgiu e pe locul doi, dacă nu mă înşel. Noi am ieşit pe locul VII. Nu cred că domnul Iriza va pleca din partid, ştiu că voia să fie preşedinte la o comisie, că s-ar fi certat, dar până la urmă se vor împăca”, a declarat Dian Popescu.

Vizualizări: 3,012

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: