Iriza refuză PSD pentru a fi primul pe lista PMP

Deputatul Scarlat Iriza vrea să fie primul pe listă la parlamentarele din toamnă. Iriza declară practic că nu-i pasă de părerea șefului său de partid, Nicolae Davițoiu, despre care spune că va trebui să facă ce-i dictează centrul, iar el are deja acceptul lui Băsescu pentru a fi primul pe lista de deputați. De altfel, Iriza a mai spus că a fost contactat insistent de liderii social-democrați să revină în PSD, însă i-a refuzat.

Scarlat Iriza spune că rezultatele bune la alegerile locale pe colegiul său îi conferă practic primul loc pe lista de deputați. Spune că a obținut 21 de consilieri locali, 1 primar și 2 viceprimari. ”Eu știu că domnul Băsescu m-a desemnat pe mine primul pe listă la Camera Deputaților. Domnul președinte Davițoiu o să facă ce zice centrul și o să analizăm fiecare din parlamentari și nu numai ce contribuție a adus la acest partid”, a spus Scarlat Iriza.
Deputatul susține că aceasta este de fapt una din promisiunile care l-au făcut să nu părăsească formațiunea, câtă vreme a fost contactat insistent de PSD să revină în partid. ”Nu am fost curtat, am fost super-curtat și nu de Călinoiu sau Cârciumaru, ci de greii partidului de la centru. Eu cu domnul Cârciumaru am o relație normală, ca între doi foști colegi și atât. Pe mine m-au contactat șefii lui Cârciumaru, nu Cârciumaru, și m-au rugat și eu am zis pas. Eu am muncit să fac propagandă PMP și acum să dau cu piciorul la munca mea? Nu fac treaba asta!”, a spus Scarlat Iriza, deputat PMP Gorj.
Iriza este însă contrazis de social-democrații de la Gorj, care susțin exact contrariul. Reprezentanţii PSD Gorj nu exclud însă varianta ca discuțiile să fi fost purtate la centru. ”Probabil sunt niște dorințe ale domniei lui, dorințe care nu au fost nici măcar spuse conducerii judeţene a PSD Gorj. Este posibil ca discuțiile să fi fost purtate la nivel central, ţinând cont de calitatea de demnitar pe care o are parlamentarul, dar de la a se purta discuții până la a se materializa este cale lungă”, a spus Anca Bordușanu, purtătorul de cuvânt al PSD Gorj.

Vizualizări: 532

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: