Ișfan ar vrea toate grădinițele cu program prelungit

Învățământul va deveni obligatoriu de la 3 ani, așa că autoritățile se gândesc la noi metode prin care să încurajeze părinții să-și ducă piticii la grădiniță până când va intra în vigoare această lege. Oficialii Inspectoratului Școlar Județean Gorj au propus Ministerului Educației să se implice și să susțină învățământul preșcolar cu program prelungit.

“Eu am spus și la Ministerul Educației că m-ar bucura dacă am reuși să generalizăm învățământul preșcolar cu program prelungit. Învățământul va deveni obligatoriu de la 3 ani. Ar fi o soluție bună ca statul să vină și să susțină în totalitate învățământul preșcolar cu program prelungit. Copilul să fie adus la 8 la grădiniță și să plece la 5 cu totul pus la punct. La Târgu Jiu, avem grupe și cu 40 de copii, de exemplu, când legea spune că trebuie să fie 20 de copii”, a transmis Ion Ișfan, inspectorul general al ISJ Gorj.

De altfel, în prezent, părinții care își duc copiii la grădiniță în fiecare zi primesc un tichet în valoare de 50 de lei. „Grădinițele sunt, săli de clasă sunt, au mochete pe jos toate. Problema ar fi doar de acele pătuțuri unde să poată să doarmă copiii. În momentul de față, sunt acele tichete sociale. Părinții primesc 50 de lei pe lună dacă vine copilul la grădiniță. Practic, mai primesc lapte și corn, se duce spre 23 de lei pe lună. Am calculat la grădinițele cu program prelungit din Târgu Jiu și spuneau că între 5 și 7 lei costă masa pentru o grădiniță din Târgu Jiu. Eu sunt convins că o firmă de catering ar putea acoperi, iar eforturile pe care le face statul ar fi mai mici. Ar fi simplu pentru că părintele ar veni de la serviciu și și-ar lua copilul acasă”, a încheiat Ișfan.

Vizualizări: 1,999

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: