Işfan, deranjat de numirea lui Cochină la ISJ Gorj

Ion Ișfan, inspectorul şcolar general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj, s-a declarat deranjat de numirea inspectorului adjunct fără să i se ceară cel puţin părerea. Acesta a declarat la Radio Infinit că nu se aştepta ca Maria Cochină să fie numită în această funcţie. Acesta speră totuşi ca profesoara de istorie de la Colegiul Național ”Tudor Vladimirescu” să aducă un suflu nou în instituție.

Rep.: Vă aşteptaţi să fie numită doamna Cochină în această funcţie?
Ion Işfan: Nu, nu mă aşteptam să fie doamna Cochină. Mă aşteptam să-mi fie cerută eventual părerea, aşa cum s-a procedat şi până acum, să îmi fie solicitată o listă cu persoane care ar putea să ocupe funcţia de inspector şcolar general adjunct, aşa cum mi s-a solicitat de fiecare dată. În schimb, nu este niciun fel de problemă, eu am lucrat de-a lungul vieții mele, și lucrez în continuare, cu oricine. Îmi pare rău că postul nu a fost ocupat prin concurs, deşi a fost de două ori scos la concurs pentru că m-aş fi bucurat ca cel care vine să-l ocupe să facă acest lucru conform legii.

Rep.: Aţi fost surprins când ați văzut faxul de la minister?
I.I.: Da. Nu ştiam, eu eram în febra pregătirilor pentru evaluarea naţională, eram în plină desfăşurare a examenului de bacalaureat, nici nu mi-am dat seama cum a trecut timpul şi s-a terminat perioada de organizare a concursului pentru inspector adjunct. Oricum, ştiam că doamna Dorina Popescu nu va mai primi detaşare pentru că nu s-a înscris la concurs.

Rep.: Veţi colabora bine cu doamna Cochină?
I.I: Da, nu este niciun fel de problemă. Sper să vină cu un suflu nou.

Vizualizări: 996

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: