Işfan rupe în două PSD şi PNL

Performanţă notabilă a lui Ion Işfan, inspectorul şcolar general din Gorj. Acesta a fost pus în discuţia PSD, de unde risca excluderea, dar şedinţa s-a terminat cu pupături şi felicitări în presă. În spatele uşilor închise, Işfan le-a reamintit colegilor săi nişte lucruri din trecutul lor comun, ceea ce i-a redus la tăcere. Interesant că şi PNL a fost rupt în două tabere, una pro şi alta anti-Işfan.

Ion Işfan a scăpat de excluderea din PSD Târgu Jiu. De fapt, nici măcar nu s-a ajuns în faţa supunerii la vot. Potrivit unor surse politice, furia este mare în partid, pentru că decizia a depins mai mult de faptul că unii se simt la mâna lui Işfan.

Pecingină, invitat să plece din PNL

Cel mai interesant este însă ce se întâmplă la PNL Gorj. Preşedintele Dan Vîlceanu a făcut o interpelare la parlament, în care a semnalat unele abuzuri ale lui Işfan şi i-a cerut demisia de la şefia ISJ Gorj.

Când PSD a anunţat punerea în discuţie a lui Işfan, un vicepreşedinte liberal, Puiu Diaconescu, a simţit nevoia să îi ia apărarea public. „Eu aş spune că greşesc că îl dau pe Işfan afară”, a spus liberalul Puiu Diaconescu.

Declaraţia a stârnit furie în PNL Gorj, mai ales că Puiu Diaconescu este unul dintre comunicatorii desemnaţi de partid. Vicepreşedintele Gheorghe Pecingină a reacţionat. „Mi-am dat seama că sunt pe altă lungime de undă cu opinia partidului şi atunci, ca să nu creez prejudicii de imagine PNL, prefer să nu mai fiu pe lista de comunicatori”, a spus Pecingină. „Eu am o părere proastă despre Işfan, i-am cerut demisia, o să cer retragerea mea pe lista de comunicatori”, a adăugat acesta.

Puiu Diaconescu nu vede o pierdere în faptul că Pecingină renunţă la calitatea de comunicator. „Pe mine nu mă poate împiedica nimeni să îmi exprim părerea personală despre un om. (...) Lui Pecingină, dacă nu îi convine ce spun eu, nu are decât să plece din partid de tot. Dacă a făcut asemenea afirmaţii, înseamnă că nu îşi cunoaşte lungul nasului”, îi transmite public Puiu Diaconescu.

Preşedintele PNL Gorj, Dan Vîlceanu, a spus că va pune această situaţie în discuţia partidului.

 Cazul Işfan, dezbătut la nivel naţional

Problema pe care o are PSD cu Işfan este legată de relaţia tensionată pe care o are cu unii directori de şcoli, dar şi faptul că salariile profesorilor întârzie aproape lună de lună, de circa doi ani, la mai multe şcoli, din cauza unor neînţelegeri legate de sporul de calculator.

Cum activitatea lui Işfan de la Inspectoratul Şcolar nu putea fi discutată la partid, pesediştii au inventat că îl pun pe Işfan în discuţie din cauză că a lipsit la câteva şedinţe de partid. Pe surse a fost transmis mesajul că Işfan va fi exclus din partid, dar la final pare că s-a ales cu felicitări. „I s-a reproşat faptul că nu a fost prezent la toate şedinţele, şi-a luat angajamentul că va face tot posibilul ca de acum încolo să fie prezent la toate întâlnirile”, a spus preşedintele PSD Târgu Jiu, Aurel Popescu, menţionând că Işfan a fost prezent la toate evenimentele importante din 2017.

Ion Işfan a declarat la rândul lui că toată lumea a ieşit întărită după respectiva şedinţă şi le-a mulţumit colegilor lui pentru încredere.

Preşedintele PSD Gorj, Florin Cârciumaru, anunţă că lucrurile nu se vor opri aici. Va mai fi o analiză la nivel central, dar este aşteptat şi raportul Corpului de control al Ministerului Educaţiei. „S-a făcut un prim pas al analizării activităţii din punct de vedere politic, din punct de vedere profesional aşteptăm raportul Corpului de control al domnului ministru. Această problemă a fost discutată şi la nivel naţional”, a spus Cârciumaru, precizând că şefii PSD au fost informaţi de „colaboratorii domnului Işfan”.

DOSAR PENAL

Potrivit unor surse, un dosar penal referitor la dezinsecţia din mai multe şcoli din judeţ este lucrat pe repede înainte, unul dintre cei vizaţi fiind Ion Işfan. Mai mulţi primari din judeţ au dat declaraţii în dosar.

Vizualizări: 3,455

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: