ISJ Gorj a publicat posturile titularizabile. Vești bune!

Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Gorj a publicat posturile vacante din învățământ. Peste 70 de posturi sunt titularizabile în acest an, un număr foarte mare comparativ cu anii trecuți, spun reprezentanții inspectoratului, chiar dacă cele mai multe posturi sunt în domeniul artistic. Înscrierile pentru concursul de titularizare încep la jumătatea lunii mai.

Un număr de 75 de posturi sunt vacante în acest an în învățământul gorjean. Inspectoratul Școlar Gorj a publicat deja lista pe site-ul propriu. Vestea proastă este că, până la înscrieri, mai bine de jumătate din posturile declarate vacante ar putea fi ocupate prin transferuri la cerere, completări, restrângeri de activitate, care sunt etape premergătoare concursului de titularizare. Astfel, prioritate în ocuparea acestor posturi au în primul rând profesorii care rămân fără norme didactice în urma restrângerii activității ca urmare a lipsei de elevi. ”Practic această listă este forma cea mai largă de posturi, însă până la concursul propriu-zis mai sunt câteva etape de parcurs, etape în care pot fi solicitate transferuri la cerere, toate vor fi ocupate în ședințe publice. Sunt multe posturi în acest an, ne-am străduit toți în încadrări, toți inspectorii am verificat”, a spus Georgeta Popescu, purtătorul de cuvânt al ISJ Gorj.

Cât privește posturile declarate vacante la nivelul ISJ Gorj, cele mai multe sunt și în acest la Liceul de Arte ”Constantin Brăiloiu”, în domeniul artei actorului sau artei vocale, corepetiție și desen. Palatul Copiilor din Motru pune la bătaie un post titularizabil de dans contemporan/modern. Pe educație fizică și sport sunt șapte posturi titularizabile în prezent, unele la Liceul cu Program Sportiv, iar altele la școlile rurale din Căpreni, Polovragi, Telești, dar și trei posturi titularizabile la Clubul Școlar Sportiv Târgu Jiu. Tot anul acesta este titularizabil un post pe educație muzicală la Școala Gimnazială ”George Uscătescu” din Târgu Cărbunești.

 Învățătorii au posturi

Și în acest, ca și în anii precedenți, cele mai multe posturi titularizabile sunt pe învățământul preșcolar și primar. Astfel, sunt titularizabile șapte posturi de educator/institutor pentru învățământul preșcolar la mai multe grădinițe din Târgu Jiu, dar și din mediul rural. Cât privește învățământul primar, respectiv învățător, sunt titularizabile peste 20 de posturi la școli din Bumbești-Jiu, Stănești, Berlești, Borăscu, Aninoasa, dar și la școli din Târgu Jiu, Școala Gimnazială „Alexandru Ștefulescu”, Liceul Tehnologic Tismana, Liceul Roșia de Amaradia, Liceul Tehnologic Bâlta. Pe limba engleză este un singur post titularizabil la Liceul Tehnologic Tismana, trei posturi titularizabile pe matematică. Înscrierea la concursul național de titularizare are loc în perioada 16-22 mai 2017.

Vizualizări: 4,227

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: