Jandarmi din 11 ţări se întâlnesc la Târgu Jiu

Ofiţeri din 11 ţări ale lumii se vor afla duminică în vizită de studii în judeţul Gorj, la Inspectoratul de Jandarmi Judeţean. Cursanţii din cadrul Cursului Superior Internaţional, care se desfăşoară la Şcoala de Aplicaţie pentru Ofiţeri ,,Mihai Viteazul” a Jandarmeriei Române, vor efectua o vizită de studii în Municipiul Târgu-Jiu şi Judeţul Gorj.

Este vorba un număr de 13 ofiţeri ce fac parte din diferite Arme (Jandarmerie naţională, Trupe de carabinieri, Poliţie, Jandarmerie regală, Poliţie populară înarmată ), similare cu Jandarmeria, care sunt găzduiţi la Şcoala de Aplicaţie pentru Ofiţeri „Mihai Viteazul” a Jandarmeriei Române, unde se pregătesc pentru a deveni specialişti în stat major internaţional.

Cursul se desfăşoară în perioada 3 septembrie-30 noiembrie şi este axat pe activitatea unui stat major internaţional. „Am încercat şi încercăm în continuare, ca modulele care se predau aici, la acest curs, să meargă după programa de învăţământ a ONU. Este vorba de ce recomandă ei pentru pregătirea forţelor ce urmează a fi dislocate în teatrele de operaţii francofone pentru menţinerea păcii internaţionale”, spunea domnul lt.col. Vasile Foltuţ.

Programul va cuprinde o întâlnire la Palatul Administrativ, cu prefectul Claudiu Teodorescu, prezentarea organizării şi misiunilor Inspectoratului de Jandarmi Judeţean ,,Tudor Vladimirescu” Gorj, o întâlnire informală cu personalul unităţii, precum şi vizitarea Parcului Central şi a obiectivelor turistice din municipiul Târgu-Jiu (muzee, centre de informare, opere de artă, etc.).

În cadrul unităţii, va fi prezentată structura organizatorică a I.J.J. Gorj, activităţile desfăşurate, zona de competenţă, precum şi modul de organizare şi atribuţiile structurii de ordine publică.

Inspectorul şef al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Gorj - colonel dr. Robert Iulian Vîţă, a susţinut în cursul acestei luni, două teme din domeniul operaţiunilor de menţinere a păcii, cursanţilor de la Cursul Superior Internaţional.

PARTICIPANŢI

Cel de-al X-lea Curs Superior Internaţional are anul acesta ofiţeri veniţi din: România, Franţa, Republica Moldova, Serbia, Muntenegru, Ucraina, Albania, Bosnia Herţegovina, Madagascar, Iordania şi, în premieră,  din Republica Populară Chineză. Cei doi stagiari din China sunt primii pe care ţara respectivă îi trimite la pregătire în România.

COORDONATOR

Numărul maxim de stagiari admis pentru o serie este de  20 şi fiecare ţară poate trimite dor doi cursanţi. Pentru cel de-al treilea an consecutiv, director al Cursului este lt. col. Vasile Foltuţ, anul acesta fiind ajutat de către lt.col. Mario D`Agnolo, din partea Jandarmeriei Naţionale Franceze, ca director adjunct.

ATESTAT

La finalul cursului, cei 13 vor primi un atestat de ofiţer de stat major internaţional, ce va putea fi pus în valoare în ţara lor de origine.

Vizualizări: 154

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: