Jandarmii gorjeni, primii care au înţeles pericolul!

Jandarmii sprijină Centrul de Transfuzii din Târgu Jiu. Peste 20 de luptători s-au prezentat miercuri la centru şi au donat sânge în cadrul campaniei iniţiate de Patriarhia Română ”Donează sânge, salvează o viaţă”. Conducerea centrului a salutat acest gest şi speră să-i conştientizeze pe gorjeni să doneze măcar o dată pe an sânge celor aflaţi la nevoie.

Jandarmii târgujieni nici nu au stat pe gânduri când au aflat că stocurile de sânge de la nivelul judeţului sunt epuizate. Au venit în număr foarte mare şi au contribuit măcar puţin la refacerea stocului. ”Jandarmeria Gorj a dat curs acestei invitaţii tocmai în scopul informării şi conştientizării privind lipsa acută de sânge în spitale, creşterea numărului de donatori. Un număr de peste 20 de jandarmi au dat curs solicitării noastre de a participa la această acţiune şi sperăm ca până vineri, când se încheie această campanie, să crească numărul de donatori. În ceea ce mă priveşte, este prima dată când am dat curs acestei acţiuni”, a spus Alin Ivan, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Gorj.

Unii dintre jandarmi sunt donatori încă din 2009 şi spun că donează sânge pentru a salva vieţi şi pentru că este sănătos. ”Sunt donatorul acestui institut din 2009, dar am dat curs la fiecare campanie organizată de Inspectoratul de Jandarmi. Este un lucru bun şi trebuie să ne gândim că fiecare picătură de sânge salvează o viaţă”, a spus Romeo Cornoiu, plutonier major.

 Salvează trei vieţi şi au şi beneficii

Medicii de la Centrul de Transfuzie Sanguină spun că o astfel de acţiune contribuie din plin la îmbunătăţirea rezervelor de sânge, care, din păcate, niciodată nu sunt de ajuns pentru cei aflaţi în nevoie. ”Pe această cale aş vrea să fac un apel şi pentru restul populaţiei, să vină la donare ţinând cont că fiecare donare de sânge ajută în medie trei bolnavi. Prin gestul de a dona o simplă unitate de sânge, un om poate salva până la trei vieţi şi donatorul are şi el beneficii, un set complet de analize, unele din analize pe care doar noi le facem aici, primesc o zi liberă de la serviciu, primesc şapte tichete valorice pe care le pot folosi în orice unitate de alimentaţie publică şi au dreptul la reducere pentru abonamentul de transport în comun cu 50% în timpul lunii în care se donează”, a spus Nicoleta Călina Căluţoiu, directorul Centrului de Transfuzii Târgu Jiu. 

Vizualizări: 1,328

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: