Jandarmul-pictor. Şi-a transformat casa în galerie de artă!

Un jandarm gorjean are o pasiune aparte, pictura. Dumitru Guran, din comuna Bălești, este plutonier adjutant șef în cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Gorj şi pictor în timpul liber. Lucrările sale au înfrumusețat, pentru câteva zile, Palatul Administrativ al județuțui Gorj.

Dumitru Guran are 49 de ani și spune că pictează încă de pe vremea când era adolescent. „Pasiunea de a picta o am de dinainte de a deveni jandarm. Nu am studiat, doar practică. Am citit cărți de pictură. Mă inspir din natură, mai găsesc modele pe internet, în reviste. Nu pot să spun numărul lucrărilor pe care le-am realizat. Fără număr... Este și o pasiune un pic costisitoare. Culorile se găsesc și mai greu acum. În general, în ulei pictez. Pe pânză, pe lemn, am pictat și pe sticlă”, a spus Dumitru Guran.

Multe dintre lucrările pe care le-a realizat de-a lungul anilor le-a păstrat, iar în locuința sa din comuna Bălești, sat Ceauru, și-a amenajat o mică expoziție. Pe altele le-a dăruit prietenilor și colegilor săi. „Mai primesc cereri pentru tablouri de la colegi. Și astăzi am primit. Am și vândut, dar puține și pentru sume modice. Este o pasiune de care nu mă voi lăsa. Când mă voi pensiona, voi avea mai mult timp pentru a realiza astfel de tablouri”, a explicat jandarmul.

Dumitru Guran a expus, joi, o mică parte din lucrările sale la Palatul Administrativ al județului Gorj, cu ocazia sărbătoririi Zilei Jandarmeriei. Operele sale au primit numeroase aprecieri din partea celor care au venit la vernisaj, fiecare dintre lucrări având un farmec aparte.

Galerie foto





Vizualizări: 4,202

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Oameni, locuri, povești:

Citește și: