Jandarmul, ziariştii şi boschetarul

Supărare mare pe câţiva jandarmi din Gorj, după ce presa a relatat faptul că doi poliţişti şi un jandarm vor merge la închisoare pentru că au bătut un cetăţean până l-au băgat în spital. L-au bătut temeinic, în sediul Poliţiei municipale Târgu Jiu. Nu le-a păsat nici măcar de camerele de luat vederi. După ce l-au bătut bine, l-au aruncat într-un şanţ, bietul Cucăilă fiind la un pas de moarte.
Ancheta şi judecata au durat câţiva ani, timp în care poliţiştii şi jandarmul şi-au văzut în continuare de serviciu. Un coleg din presa locală a distribuit articolul privitor la condamnare pe facebook, cu comentariul: "Cam cu asta se ocupa politistii pe la noi... ". Au urmat zeci de comentarii, cele mai acide aparţinând unor jandarmi care l-au făcut pe jurnalist idiot, prost, cu faţă de Piedone mort etc. Mizerii, desigur, dar e internetul plin de ele, nu mai şochează pe nimeni. Urât a fost când jandarmul Dănuţ Bălăşoiu i-a scris jurnalistului: „Ai şi tu acasă o fetiţă frumoasă care te aşteaptă. Si cred ca cu asta am spus tot. Trebuie să gândeşti înainte de a face afirmaţii". O ameninţare de manual, interpretabilă, menită să sperie şi să fie acoperitoare în acelaşi timp.
Reacţia Jandarmeriei a fost una de genul „nu ne asumăm opiniile exprimate în mediul on-line” şi cu ceva regrete pentru ce s-a întâmplat. Fără măsuri. Iar ameninţarea la adresa unei familii de jurnalişti nu a fost singura chestiune în neregulă din schimbul de replici de pe facebook. Şi mai şocant a fost regretul exprimat de jandarmi, cum că oameni ai legii cu copii acasă fac puşcărie pentru că au bătut un boschetar, un puşcăriaş. Dacă asta este mentalitatea în Jandarmerie, cred că apelul făcut de instituţie către mass-media, pentru a reflecta fără patimă adevărata imagine a instituţiei şi lucrătorilor, nu le-ar fi favorabil.

Vizualizări: 1,133

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Vocile schimbării:

Citește și: