Japonezii au început lucrările la investiţia de la Rostramo

Investitorul japonez care a achiziţionat fosta fabrică Rostramo a început renovarea halelor unde urmează să fie realizate componentele auto. Potrivit autorităţilor locale, în lunile februarie - martie urmează să fie aduse utilajele pentru primul modul şi să se facă primele angajări. Viceprimarul Aurel Popescu spune că, în prima fază, vor fi angajate circa 500 de persoane, existând garanţii ca această cifră să ajungă până la 1500.

Japonezii au început lucrările la investiţia de la Rostramo. Este vorba despre o renumită companie de componente auto, care urmează să-şi amenajeze la Târgu Jiu un punct de lucru. Autorităţile locale susţin că, în prima fază, va fi amenajată doar una dintre hale „Am discutat cu investitorul privind modul în care se vor derula lucrările, constructorul ne-a explicat că se merge pe un sistem modular, mai exact în prima fază va fi dezvoltată o hală de aproximativ 5000 de mp, iar în lunile februarie- martie vor fi aduse utilajele care vor sta la baza începerii activităţii de producere a componentelor auto, pe care le vor fabrica aici, la Târgu Jiu”, a declarat viceprimarul Aurel Popescu.
Odată devenită funcţională, prima hală va asigura locuri de muncă pentru aproximativ 500 de persoane. „Este un prim pas, sunt mai multe module, imediat ce un modul este gata, vor începe şi angajările pentru ca în fiecare modul să înceapă producerea de automotive. Avem garanţia că, până la sfârşitul anului 2017, toate aceste module vor fi finalizate şi că se va atinge acea cifră de 1500 de angajaţi, cifră pe care am discutat-o atât cu constructorul, cât şi cu investitorul”, a precizat Aurel Popescu. Deşi în prima fază vor fi angajate doar 500 de persoane, după punerea în funcţiune a primei hale va începe acţiunea de calificare a personalul. Este vorba de alte câteva sute de persoane care urmează să fie angajate pe parcurs. „Este un lucru foarte important pentru că sunt solicitări de locuri de muncă, iar investitorul vrea să califice în acest sens numeroase persoane. Este o muncă destul de curată şi este bine să ştie cu toţii că, după luna februarie vor începe şi angajările la acest punct de lucru”, spune Aurel Popescu.
Japonezii au mai deschis o fabrică de componente auto şi la Drobeta Turnu Severin, iar afacerea merge bine.

Vizualizări: 5,797

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: