Jianu (Motru): Este o structură a cumetriilor cu un singur scop, să blocheze

Primarul din Motru, Gigel Jianu, a vorbit în premieră într-un interviu la Tele 3 despre avertismentul pe care l-a primit de la fostul primar Dorin Hanu, imediat după câștigarea mandatului. Jianu, care este primar liberal, susține că liderul PSD Motru i-a spus că nu o să facă nimic timp de patru ani, dacă nu-l lasă pe Cosmin Morega – viceprimar PSD să conducă primăria.

Reporter: Rețeaua cumetriilor făcea politica la Motru. Ați scăpat de asta?

Gigel Jianu: Încă nu, dar asta nu înseamnă că totul merge la infinit, că nu există ac de cojocul fiecăruia, pentru că atunci când ești corect și cinstit, ai sorți de izbândă până la urmă. Greaua moștenire este nu numai în ceea ce privește situația economico-financiară, pentru rezolvarea căreia o să trebuiască câțiva ani, și în ceea ce privește restul activităților care au legătură cu primăria: Direcția Publică, UAATA. Aparatul de lucru de la primărie, o structură a cumetriilor, o structură care are un singur scop, să blocheze, să nu meargă. Unii din rea voință, alții pentru că nu pot.

Rep.: Și alții pentru că așa vor mușchii lor...

G.J.: Și alții pentru că așa vor mușchii altora, care îi dirijează. După câțiva ani în care au avut un tătuc căruia îi plăcea să stai ca ghiocelul, să spui ce-i place și atunci o duceai bine, acum încă nu se adaptează și nu intră într-un normal. Fac eforturi mari ca să blocheze, ca lucrurile să nu meargă, ca să încurce. Sunt unii oameni care nu erau obișnuiți să muncească și când le dai de lucru reacționează ca o pisică pe care o calci pe coadă din greșeală, se întoarce la tine și te zgârie. Deși ești stăpânul, o îngrijești și o hrănești.

Rep.: Sunteți primar PNL. Cine conduce orașul, dvs. sau PSD?

G.J.: Cred că PSD duce o luptă pentru supremație, pentru a arăta că tot ei conduc. Încă de la început ăsta a fost scopul. Am avut atunci o discuție cu fostul primar Dorin Hanu, care la despărțire mi-a făcut o recomandare: să-l las pe Cosmin Morega să conducă, altfel nu va merge. Și eu am avut o nedumerire...

Rep.: Asta e o glumă sau așa s-a întâmplat?

G.J.: Haideți că nu am venit la glumă. Așa mi-a zis, pe un ton prietenesc. A zis că dacă nu-l las pe el, nu voi face nimic timp de patru ani. Nu am crezut atunci, dar tot mersul lucrurilor îmi arată că așa e.

Rep.: Nu aveți sprijin la Consiliul Județean?

G.J.: Acolo avem nevoie de două ori pe an. Nu am avut probleme la Consiliul Județean, domnul Cosmin Popescu mi s-a părut că nu ține cont de culoarea politică, face evaluări și unde sunt probleme ajută. Dar mai sunt alte instituții, de exemplu Prefectura, care răspunde la anumite comenzi. Așa simt eu. Comenzi politice. Mă refer la Instituția Prefectului, prefect, subprefect și ce urmează. Am făcut o sesizare la comisia de disciplină, pentru că secretarul UAT Motru nu că nu-și face treaba, dar are un singur scop, să mă blocheze. După șase luni aveam vreo patru hotărâri de consiliu atacate în instanță de Prefectură, ca nelegale, dar toate mă vizau pe mine. Am avut mai multe discuții cu doamna secretar...

Rep.: Să înțeleg că doamna vă sabota?

G.J.: Da, își face rău singură, dar nu poate să intre pe calea cea dreaptă. Le lăsa intenționat greșite, îi consiliază pe ceilalți... Am fost la prefectură, am stat de vorbă, au spus că nu este normal ce se întâmplă. Am făcut sesizare la comisia de disciplină, domnul vice a luat inițiativa și lucrurile s-au schimbat. Am primit pentru opt sesizări ale mele clasare.

Vizualizări: 2,769

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: