Jianu (Motru): Luna aceasta punem în funcțiune tomograful

O investiție de circa 1,3 milioane lei ar putea fi pusă în funcțiune până la finalul acestei lui aprilie, după luni de așteptare. Este vorba de noul tomograf de la Spitalul Municipal Motru. Autoritățile spun că punerea sa în funcțiune este întârziată de un aviz.

Computerul tomograf a fost montat la Spitalul Municipal Motru în decembrie 2016 și acum, la patru luni distanță, tot nefuncțional este. Tomograful a fost achiziționat cu fonduri de la Ministerul Sănătății, în sumă de 1,2 milioane lei, iar cofinanțarea asigurată de primăria Motru este de 135 mii lei. Dispozitivul medical nu a fost pus în funcțiune până acum din mai multe motive. Primăria nu a dispus inițial de fondurile necesare pentru asigurarea cofinanțării. Mai apoi, consilierii locali nu au avizat scoaterea la concurs a unor posturi de asistenți medicali care să manipuleze aparatura.

Lipsește un aviz

Un alt aspect a fost lipsa autorizație de funcționare pentru tomograf, care este acordată de Comisia Națională pentru Controlul Activității Nucleare (CNCAN). Primarul din Motru, Gigel Jianu, spune că mare parte din aceste probleme s-au rezolvat și că sunt premise ca până la finele lunii aprilie computerul tomograf să fie pus în funcțiune. Acest lucru ar rezolva multe probleme deoarece lista de așteptare la tomograful din Târgu Jiu cuprinde aproape o mie de persoane. "A fost montat, s-au făcut probe, calibrări, tot. Cred că trebuie să ajungă și autorizația de la Agenția de Activități Nucleare. Nu sunt probleme. E plătit integral. Imediat ce vine autorizația va fi pus în funcțiune. Luna aceasta se pune în funcțiune pentru că solicitarea de autorizare a fost depusă de mai bine de o lună", a declarat Gigel Jianu, primarul municipiului Motru.
Computerul tomograf a fost montat la parterul unității spitalicești, pe secția Radiologie, acolo unde a funcționat și în trecut un astfel de dispozitiv medical, adus de o firmă privată. 

Vizualizări: 4,132

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: