Jianu dă raportul în faţa cetăţenilor! Zilele oraşului, pe ordinea de zi!

Şedinţa Consiliului Local din Motru va avea loc joi, la ora 16, la Casa de Cultură din oraş şi va fi publică, putând participa oricine doreşte. La această şedinţă, noul primar Gigel Jianu va prezenta situaţia economică a primăriei Motru. Pe ordinea de zi este şi organizarea Zilelor oraşului, dar surpriză, sunt două perioade posibile, una propusă de Jianu, şi alta de viceprimarul Cosmin Morega şi alţi consilieri.

Pe ordinea de zi sunt 33 de proiecte, legate de organizarea primăriei şi a oraşului. Primarul va prezenta, în faţa celor prezenţi, şi rezultatul auditului Curţii de Conturi şi situaţia financiară a oraşului. “Este o ședință extrem de importantă, în dezbatere fiind un număr de 33 de proiecte. Voi prezenta o analiză a situației economico – financiare a UAT Motru și o informare privind auditul public extern. Cum am promis, am inițiat un proiect de hotărâre privind înregistrarea audio-video a ședințelor Consiliului Local, transparența totală este un obiectiv prioritar al mandatului meu de primar”, a explicat acesta, pe Facebook.

Zilele oraşului, tot o controversă

Pe lângă iniţiativa de a filma şedinţele de consiliu, Jianu propune şi o nouă dată pentru organizarea zilelor oraşului, un subiect intens discutat în campania electorală, dar care menţine o stare de tensiune. Primarul Gigel Jianu propune data de 26-28 august pentru zilele oraşului, iar grupul condus de viceprimarul Cosmin Morega propune 5-11 septembrie. Judecând după numărul susţinătorilor organizării sărbătorii în septembrie, 12 la număr, cel mai probabil va trece acest proiect. O influenţă o poate avea prezenţa oamenilor în sală, dacă vor fi interesaţi şi vor răspunde apelului primarului Jianu.

Aceiaşi consilieri propun şi sărbătorirea Zilei Romilor, pe 8 septembrie.

Pe ordinea de zi mai este şi premierea elevilor calificaţi la olimpiadele naţionale, desemnarea Consiliului de Administraţie de la Direcţia Publică Motru, dar şi alte proiecte legate de organizarea municipiului.

Vizualizări: 7,947

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: