Jianu de la Motru nu se bazează pe PSD când e vorba de bani

Primarul din Motru, Gigel Jianu, a spus că el nu se bazează pe parlamentarii PSD atunci când merge la Bucureşti pentru accesarea de fonduri necesare derulării unor proiecte. Apelează la şeful lui de partid, deputatul Dan Vîlceanu. Doi dintre primarii liberali, Bobaru de la Bumbeşti Jiu şi Cotojman de la Roşia de Amaradia, au spus că sunt sprijiniţi în mod constant de parlamentarii PSD Florin Cârciumaru şi Mihai Weber.

Primarul din Motru, Gigel Jianu, a spus într-o emisiune la TV Sud că apelează la Dan Vîlceanu atunci când merge la ministere, mai ales că funcţionarii de acolo nu fac diferenţe în funcţie de culoarea politică. „Este evident că la Dan Vîlceanu apelez şi asta pentru că mă ajută să deschid uşi pe acolo. Este în opoziţie, nu înseamnă că face trafic de influenţă, că nu poate. Mă descurc eu mai repede prin Bucureşti când am pe cineva. Important este şi că ridică în parlament problemele pe care noi le avem. Funcţionarii din ministere îşi fac treaba. Nu am simţit acolo că sunt diferenţe”, a spus primarul din Motru.

Alţi primari liberali merg pe mâna PSD

Primarii care au mai multe mandate în spate şi ştiu cum merg lucrurile au apelat la parlamentarii PSD. Doi dintre ei au recunoscut public. Unul este primarul liberal Constantin Bobaru, de la Bumbeşti Jiu. „Întotdeauna am găsit deschiderea necesară la orice parlamentar, cu preponderenţă la parlamentarii PSD, pentru că ei sunt mai mulţi. Nu trebuie să fiu absurd să cred că Dan Vîlceanu ar putea face faţă solicitărilor care vin din teritoriu, pentru că este un parlamentar de opoziţie. Cu domnul senator Cârciumaru, cu domnul deputat Mihai Weber nu cred că este săptămână în care să nu ne auzim de două-trei ori. (…) Le transmit mulţumiri publice, pentru că au stat cu faţa către comunitatea din Bumbeşti Jiu, fără să ţină cont că este primar liberal şi cred că asta este normalitatea”, spunea Bobaru într-un interviu.

O declaraţie similară a făcut primarul liberal de la Roşia de Amaradia, Liviu Cotojman: „Cred că şi alţi colegi de-ai mei de la PNL au apelat la parlamentari PSD. Fiind la putere, normal că pot să deschidă uşile la ministere. Îl apreciez foarte mult pe domnul Cârciumaru, colaborez foarte bine şi cu domnul Weber, cu domnul Cosmin Popescu cu care am o relaţie veche”.

Primarul din Motru, Gigel Jianu, vede lucrurile altfel: „Mă bazam până de curând (n.r. - pe PSD). Probabil că au avut o implicare atunci când am obţinut banii pentru UATAA. Dar când s-au împărţit banii pentru echilibrare, când Motru a primit zero lei, tind că cred că nu vor să sprijine comunitatea”.

Vizualizări: 1,194

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: