Joaca de-a războiul îi aduce bani unui tânăr din Motru

Un tânăr în vârstă de 25 de ani a pus bazele unui business recreativ la Motru. În urmă cu aproape un an, Lucian Sîrbu a înființat un centru de paintball, pe bani europeni. Tânărul antreprenor nu se plânge de lipsa clienţilor, acest sport fiind un mijloc plin de adrenalină pentru petrecerea timpului liber.

Centrul de paintball PVP Arena a fost amenajat la ieșirea din municipiul Motru, spre Meriș, județul Mehedinți. Imediat după ce a terminat facultatea, Lucian Sîrbu a intrat într-un concurs de proiecte organizat de Consiliul Județean Ilfov, împreună cu o asociație pentru tineret din Târgu Jiu, Excelsior. Circa 400 de proiecte au fost depuse spre finanțare, însă numai 10% din inițiatori au primit și banii necesari pentru punerea în practică a ideilor, printre care și Lucian Sîrbu. Tânărul motrean a reușit să obțină 24.000 de euro pentru ideea sa de business, contribuția personală fiind de 5%.

„Nu aveai ce face în Motru. Era doar discoteca”

Paintball-ul este un sport în aer liber, o simulare a unei lupte militare, în care fiecare încearcă să elimine adversarul împuşcându-l cu bile cu vopsea. Lucian se ocupă singur de afacere. Este și patron, şi angajat la propria firmă, fiind arbitru pentru clienții săi. „Inițial m-am ocupat împreună cu fratele meu, dar el este plecat. M-am gândit la o astfel de afacere pentru că în Motru nu aveai ce să faci. Singurul sport era, efectiv, balul de seară, discoteca. Era nimic. Sport nu se făcea, pentru că paintball este un sport până la urmă. Sunt mulțumit de ceea ce am reușit până acum. Până la urmă trebuie să mă mulțumesc cu ceea ce mai există la Motru. Am în plan să vin mereu cu îmbunătățiri, să atrag cât mai mulți clienți”, a explicat Lucian Sîrbu.

Idee de team building pentru CEO

Motreanul ne-a mărturisit că, în primă fază, a gândit această afacere în ideea că firmele mari vor deveni principalii săi clienți, organizând evenimente de tip team building - un proces de dezvoltare și motivare a salariaților. „Oamenii vin, își fac două echipe. Cel mai ideal, terenul acesta de circa 2.500 de metri pătraţi este pentru team building. La noi nu prea a mers. Adică firmele mari își trimit echipele. Firmele mari, gen CE Oltenia, ar putea trimite salariaţii să învețe lucrul în echipă, să socializeze, dar nu trimit. Nu le-am propus, pentru că nici nu știu cui să mă adresez. Oricum, avem clienți. Vin băieți și din Târgu Jiu, din Rovinari, Strehaia, din Motru. Vin și fete, dar le trebuie puțin curaj, pentru că doare un pic”, a mai spus Lucian Sîrbu.   

Cât costă o partidă de paintball

O partidă de paintball costă în funcție de numărul de bile consumate. Pentru închirierea echipamentului şi 100 de bile de vopsea, un jucător plăteşte 15 lei. La 300 de bile solicitate, tariful este de 40 de lei. Participanţii încheie competiția atunci când epuizează bilele cu vopsea. Arena este deschisă de luni până duminică.

Galerie foto



Vizualizări: 16,377

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Oameni, locuri, povești:

Citește și: