Jucătorii de la Gilortul Cărbunești, obligați să dea primele înapoi

Foștii fotbaliști de la CS Gilortul Târgu Cărbunești, echipă de Liga a IV-a, sunt obligați să restituie primele de joc primite în sezonul 2013-2014. Asta în urma unui control al Curții de Conturi, care a considerat că astfel de prime nu puteau fi date din bugetul local. Jucătorii au contestat decizia, dar au pierdut rând pe rând.

Petre Cosmin Bejinaru a pierdut definitiv procesul acum câteva zile, la Tribunalul Gorj, așa că trebuie să restituie suma de 1850 de lei. Bejinaru a cerut ca speța să fie judecată de o instanță sportivă. Acesta a explicat că primele erau prevăzute în contractul său de joc.

Curtea de Conturi motivează că astfel de prime nu pot fi legale deoarece, potrivit HG nr.1447/2007, pot fi acordate premii pentru clasări pe locurile I-VI la jocurile olimpice, jocurile olimpice de tineret, jocurile paraolimpice, campionatele mondiale și europene sau pentru obținerea unor rezultate deosebite la celelalte competiții internaționale, precum și campionatele naționale și Cupa României. Cu alte cuvinte, primele de joc acordate pentru victorii în Liga a IV-a nu pot fi date din bani publici.

Jucătorii au avut contracte cu CS Gilorul Târgu Cărbunești, nu cu primăria, dar cu toate astea trebuie să restituie banii plus penalitățile aferente. Cu toate astea, mai mulți jucători trebuie să restituie primele, printre aceștia Cătălin Drăgotoiu - 4325 lei, Marian Mihăiță - 925 lei, Paul Bogdan Chiriac - 5038 lei, Adrian Constantin Tarhat - 5113 lei.

Vizualizări: 2,027

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: