Judecători, şcoliţi de SRI

Nu există ofiţeri acoperiţi printre procurori şi judecători, ne-a spus zilele trecute într-un comunicat Administraţia Prezidenţială, după o analiză a CSAT. O afirmaţie pe care nu o crede nimeni, mai ales că e asumată de „biroul de presă”. În plin scandal al ofiţerilor acoperiţi, o publicaţie centrală publică documente din care rezultă că nimeni nu se mai chinuieşte să rămână acoperit.

Comisarul.ro a publicat documente din care rezultă că academia SRI a invitat la cursuri, prin intermediul CSM, o mie de procurori şi judecători. Pentru că nu s-au înscris decât vreo două sute, invitaţia a fost reluată. Şcolirea magistraţilor se face pe fonduri europene, printr-un program al Departamentului pentru Egalitate de Şanse între Femei şi Bărbaţi şi Academia Naţională de Informaţii „Mihai Viteazu”.

Consiliul Superior al Magistraturii a refuzat pe bună dreptate să se implice în proiect, dar a avizat totuşi acest program, prin trimiterea de circulare şi adrese la parchetele şi instanţele din ţară.

Interesant este că, la finalul programului, cei o mie de procurori şi judecători vor fi evaluaţi de o comisie dominată de cadre ale Serviciului Român de Informaţii. Teoretic, în cadrul programului magistraţii ar fi învăţat lucruri noi despre combaterea violenţei domestice şi a traficului de persoane. Practic, se poate crea o legătură puternică între ofiţeri şi judecători sau procurori. Nu între instituţii, ci între persoane.

Vizualizări: 1,355

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Vocile schimbării:

Citește și: