Judecătorii dau astăzi verdictul în cazul Habitu

Zi grea azi pentru Aristică Doru Şerban, mult mai cunoscut sub numele de Habitu, pentru el magistraţii Tribunalului Gorj urmând să dea un verdict în dosarul în care a fost judecat pentru comiterea a cinci infracţiuni.

Acuzaţiile ce-i sunt aduse acestuia sunt dintre cele mai grave, de la evaziune fiscală şi spălare de bani, la şantaj, ameninţare şi cămătărie. Cu excepţia evaziunii, pe care a şi plătit-o către stat pentru a scăpa mai uşor, Habitu nu recunoaşte nici una din ilegalităţile pe care i le pune în cârcă Parchetul. Dosarul a fost instrumentat de procurorul Emil Moţa, în urmă cu un an inculpatul alegându-se cu o pereche de cătuşe la mâini, i de care nu a mai scăpat apoi luni bune.

Habitu este acuzat că a împrumutat sume mari de bani cu dobânzi şi mai mari, sub formă de camătă, dar şi că l-a ameninţat cu moartea pe afaceristul Dan Radu Floarea, precum şi pe soţia acestuia, Manuela, cei doi soţi împrumutând sume mari de bani de la Aristică Doru Şerban. „Dosarul acesta este unul la comandă pentru că, de fapt, eu m-am dus la Parchet şi am depus nu una, ci patru plângeri, împotriva lui Floarea. Îi dădusem mulţi bani, că era prieten cu mine, după care el s-a gândit să mă escrocheze. Dacă e adevărat că mi-a dat nu ştiu câte miliarde în plus înapoi de ce nu mi i-a cerut acum? Pentru că nu are dovezi, pentru că nu mi i-a dat niciodată de fapt. El cu nevastă-sa s-au dus apoi la Poliţie şi la SRI, mi-au ascultat telefoanele, m-au provocat la telefon ca să-mi ies din fire şi uite aşa m-au făcut cu dosarul”, declară Habitu, sentinţa pe care magistraţii o vor da în cazul său nefiind una definitivă şi irevocabilă.

În cursul săptămânii trecute Aristică Doru Şerban a stat o zi întreagă pentru a asista la procesul soţilor Maria şi Alexandru Lupulescu, la termenul respectiv fiind audiat un bun prieten al său, Cristian Niculescu. Acesta are şi cetăţenie austriacă şi este cel care a cerut în instanţă intrarea în insolvenţă a firmei soţilor Lupulescu, după ce împrumutase firma respectivă cu circa 1,5 milioane de lei, bani pe care nu şi i-a mai recuperat. Niculescu nu a ameninţat pe nimeni, nu şi-a ieşit din pepeni şi nu a comis câteva din greşelile lui Habitu, dar Aristică Doru Şerban crede că şi el ar fi trebuit să fie victimă în dosar, nu inculpat. „Floarea trebuia să fie inculpat aici, aşa cum e Lupulescu. M-au executat însă pe mine că nu ştiu ce interese au avut, el să rămână cu banii şi să nu mi-i mai dea, probabil. Eu sper ca sentinţa să fie una bazată pe adevăr pentru că nu am comis niciuna din acuzaţiile de care sunt acuzat”, susţine Aristică Doru Şerban.

Vizualizări: 280

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: