Judecătorii i-au ridicat lui Antonie controlul judiciar

Lovitură primită, marţi, de procurorii DNA în dosarul în care l-au trimis în judecată pe fostul director din Complexul Energetic Oltenia, Daniel Antonie. Acesta a contestat măsura controlului judiciar sub care a fost trimis în judecată în al doilea dosar de corupție și, în mod surprinzător, contestația sa a fost admisă de către magistrați.

„Revocă măsura controlului judiciar luată faţă de inculpatul Antonie Daniel. (..) Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la comunicare”, se arată în verdictul magistraților.

Fostul șef al Diviziei Miniere a fost trimis în judecată împreună cu șeful Direcției Economice din subordinea sa, Vasile Ghimiș, dar și cu alți doi administratori de firmă cu care au aranjat contracte pentru achiziționarea a 272 de furtunuri pentru stingerea incendiilor și a 170 de truse de prim ajutor. Achizițiile s-au făcut la prețuri cu mult peste cele ale pieței, CEO fiind prejudiciată cu peste 415.000 lei. Antonie mai este inculpat într-un alt dosar instrumentat de DNA în care are probleme penale și fostul său șef direct Laurenșiu Ciubotărică, dar și fosta directoare Dorina Jianu. Luna trecută magistrații de la Tribunalul Gorj hotărâseră, de asemenea, revocarea măsurii controlului judiciar pentru cei trei, dar DNA a contestat verdictul și a obținut câștig de cauză, Antonie fiind, așadar, în continuare sub control judiciar, dar doar ca urmare a deciziei din primul său dosar penal.

Vizualizări: 3,441

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: