Judecătorii Tribunalului Gorj, îngropaţi în dosare

Judecătorii Tribunalului Gorj sunt îngropaţi în dosare. Mii de oameni vin zilnic pentru a-şi căuta dreptatea şi sunt nevoiţi să aştepte ore în şir la uşile sălilor de judecată până când dosarele lor să ajungă în faţa judecătorilor. Reprezentanţii Tribunalului Gorj se plâng de lipsă de spaţiu, lucru ce împiedică buna desfăşurare a activităţii.

Zeci de mii de dosare se află în acest moment pe rolul Tribunalului Gorj. Preşedintele instituţiei, Florin Encescu spune că deja nu mai există spaţiu pentru stivuirea acestora. „Avem 24.000 de dosare acum pe rol la tribunal. Sunt zeci de mii de dosare. Nu mai avem unde să le stivuim. Am primit din parte Primăriei Târgu Jiu o centrală termică pe care o amenajăm cu ce putem, deja ne chinuim de câteva luni să o facem funcţională şi să mutăm câteva zeci de mii de dosare acolo, care ies peste noi”, afirmă Florin Encescu. Lipsa de spaţiu îi afectează şi pe justiţiabili, care intră în rate în sălile de judecată. De multe ori aceştia sunt nevoiţi să aştepte de dimineaţa până seara pentru a li se judeca dosarele. Cele mai multe probleme din acest punct de vedere se înregistrează la secţiile Conflicte de Muncă şi Contencios Administrativ, unde sunt mii de oameni care vin şi aşteaptă ore întregi pentru că nu există logistica necesară pentru a intra la timp. Practic nu există suficiente săli de judecată. „Sunt multe dosare. Batem pe mulţi din toată România. Suntem pe locul patru din ţara asta, în ordinea Bucureşti, Constanţa, Dolj Gorj şi suntem un număr mic ca populaţie. Ştim şi este foarte neplăcut să fii citat la ora nouă şi să ajungi să intri în sală la ora 14.00 sau mai rău, la ora 21.00. Dar nu avem cum pentru că aşa a fost gândită procedura şi logistica noastră, adică sediul în care ne desfăşurăm activitatea”, mai menţionează Florin Encescu.

Lipsă de grefieri

Tribunalul Gorj se mai confruntă însă şi cu o acută lipsă de grefieri. Cei care sunt la ora actuală lucrează de dimineaţa până seara fără să fie plătiţi pentru orele suplimentare prestate. „Suntem 308 cadre în acest Tribunal, la peste 360.000 de gorjeni. Suntem foarte puţini. Se lucrează de dimineaţa până seara. Nu s-au plătit de foarte multă vreme orele suplimentare. Avem foarte puţin personal auxiliar. Peste 30 de grefieri trebuie ar trebui angajaţi aici la Gorj pentru a merge lucrurile cât de cât normal”, spune Florin Encescu,

Vizualizări: 140

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: