Jumătate din firme contestă amenzile date de Finanţe

Direcţia Generală a Finanţelor Publice Gorj şi-a depăşit programul de încasări repartizat de minister pentru primele nouă luni ale anului în curs. “Din programul de încasări repartizat de Ministerul Finanţelor Publice, în perioada 01 ianuarie-30 septembrie 2012, în sumă de 536.790 mii lei a fost realizat un volum al încasărilor la bugetul general consolidat în sumă de 574.258,4 mii lei, respectiv un procent de 106,98%. Rezultă o depăşire în sumă de 37.468, 4 mii lei, respectiv un procent de 6, 98 %”, a declarat Gheorghe Grigorescu, directorul executiv adjunct al Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Gorj.

Cu toate că şi-a depăşit programul de încasări, instituţia se confruntă în instanţă cu zeci de agenţi economici care au contestat amenzile primite. Reprezentanţii DGFP Gorj spun că doar 50% dintre cei sancţionaţi îşi plătesc amenzile fără să fie forţaţi de instanţă. “Aproximativ 50% dintre cei sancţionaţi îşi plătesc amenzile. În momentul de faţă, avem foarte multe procese pe rol unele chiar din anul 2010”, a mai precizat Grigorescu.

Nu de puţine ori, DGFP Gorj a apelat la acţiunile de executare silită pentru a recupera datoriile contribuabililor. “Rezultatul acţiunilor de executare silită, din primele nouă luni ale acestui an, s-a materializat prin încasarea sumei totale de 79.871 mii lei. Pentru a reuşi să recuperăm obligaţiile datorate bugetului general consolidat am apelat la somaţii, popriri pe conturi bancare, sechestre şi valorificări bunuri mobile, sechestre şi valorificări bunuri imobile”, a declarat Gheorghe Grigorescu.  

Vizualizări: 130

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: