Jurații de la Chefi la cuțite, surprinși de pizza cu șaorma de la Rovinari

O tânără din Rovinari care a participat la emisiunea „Chefi la cuțite” i-a uimit pe jurați nu cu preparatul din emisiune, ci când a spus că lucrează la un fast-food care are în meniu pizza cu șaorma. Chef Scărlătescu chiar a crezut că e o invenție oltenească și i-a propus tinerei să încerce și pizza cu ciorbă de burtă.

Andrada Ungureanu are 20 de ani și este ajutor de bucătar la un fast-food al surorii sale din Rovinari. Tânăra nu a reușit să se califice, obținând doar un cuțit din trei. Chefii i-au cerut să promită că o să vină anul viitor la concurs, fiind semne că Andrada poate deveni un bucătar priceput.

Un coșuleț de zahăr cu sirop de porumb dulce, în care a pus înghețată cu ciocolată și căpșuni, acesta a fost preparatul propus de Andrada. Siropul de zahăr a fost pus pe un balon, băgat apoi sub jet de apă rece. Din păcate, când a spart baloanele, s-au spart și bolurile de zahăr. „Am dat-o în bară cu preparatul. Trebuia să iasă un bol frumos, în care să pun înghețata, dar s-a spart”, a spus Andrada supărată.

Chef Florin, singurul care i-a dat un cuțit, i-a spus că are talent în bucătărie. „Să lucrezi zahăr este foarte complicat. Multă lume ar râde de ce ai făcut tu aici, dar nu este așa. Zahărul poate fi pentru tine ceea ce este lutul pentru olari. Poate să fie pentru tine zahărul ceea ce este o pânză albă pentru un pictor. Poți să faci orice din zahăr. Dacă aprofundezi, o să ai o carieră foarte tare din asta, pentru că ai talent”, a spus chef Florin.

Andrada a spus cum s-a apucat de găsit, deși nu are școală de specialitate. Sora ei a deschis un fast-food în 2015, dar nu făcea față solicitărilor cu un bucătar și două ajutoare. „M-am oferit să o ajut pe sora mea, deoarece am văzut că nu mai putea. Era destul de stresată că nu găsește angajați și am zis să o ajut eu. Acasă gătesc pentru familie, pentru părinți, pentru sora mea”, a spus Andrada.

Tânăra a spus care este preparatul pe care știe să îl facă cel mai bine. „Cel mai bine știu să fac pizza cu șaorma, pe care am băgat-o eu în meniu la fast-food. Trebuie să o gustați”.

Chefii au fost uimiți să afle că există pizza cu șaorma, crezând că este o invenție oltenească. „Trebuie să te învățăm să faci pizza cu ciorbă de burtă”, au glumit jurații. Andrada le-a promis că se va înscrie în concurs anul viitor, când poate va încerca să-i convingă cu pizza cu șaorma.

Vizualizări: 5,673

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: