La 16 ani luptă a patra oară cu cancerul

Are 16 ani, este un băiat zâmbitor și îl cheamă Zoli. Este un elev cu note de 10 pe linie, deși are o soartă crudă. Cancerul a recidivat și este a patra oară când este nevoit să lupte cu boala.

Calvarul a început în septembrie 2004, când Zoli avea trei ani și jumătate. Doctorii au descoperit un chist de grăsime pe peretele abdominal al lui Zoli. Ecografia a arătat că, pe o bucată de aproximativ cinci centimetri, intestinul copilului intrase în putrefacție. După operație și câteva luni de tratament, noi investigații au relevat ceva mult mai grav. Copilul avea o tumoră malignă gradul III, cu celule B, mari și cu un înalt grad de malignitate.  Odată descoperit cancerul, în 14 septembrie 2005, Zoli a fost operat pentru a două oară, pentru a i se repune intestinul. Avea 4 ani și jumătate și trăise, aproape un an, prin spitale.

VEZI AICI CUM POȚI SĂ ÎL AJUȚI!

În octombrie 2007, cancerul s-a mutat în esofag. La vârsta de 6 ani, Zoli a făcut o amigdalită urâtă și, în două săptămâni, a slăbit 10 kilograme. Lui Zoli i s-a descoperit o formațiune rinofaringiană malignă, respectiv un ganglion în esofag, care urca dinspre gât spre nas și care era o nouă tumoră. Copilul a fost supus unei noi cure agresive de chimioterapie, iar un medic de la Cluj a indicat transplantul medular, la Timișoara. Operația a fost una reușită.

Au urmat șase ani de liniște. Cancerul a revenit într-o formă mult mai agresivă.

Continuarea AICI.

Vizualizări: 5,604

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: