La un pas de moarte în Spitalul din Târgu-Jiu

O tânără din municipiul Târgu-Jiu îl acuză de malpraxis pe medicul ortoped Cătălin Rădulescu. Mădălina Vlăduţu îl acuză pe Rădulescu de indiferenţă faţă de prietenul ei, pacientul pe care îl operase în urmă cu 24 de ore. Tânărul a venit cu ruptură de femur şi a făcut mari complicaţii la plămâni fiind la un pas de moarte. În replică, medicul Rădulescu spune că tânăra nu are nicio calitate să depună plângere. Rădulescu a adăugat că în urmă cu două săptămâni tânărul a fost bătut foarte rău sugerând că acele complicaţii au survenit de la lovituri.

Un accident rutier produs în data de 5 spre 6 septembrie l-a trimis în spital pe Ionuţ Stănculeasa, de 21 de ani. El a ajuns la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţe, unde personalul de aici i-a acordat primul ajutor... Până dimineaţa i s-au administrat calmante pentru că avea dureri foarte mari, iar luni de dimineaţă, pe 6 septembrie, Cătălin Rădulescu, medic ortoped, l-a operat pe băiat de ruptură de femur. La numai 24 de ore de la operaţie au început să apară probleme, iar starea de sănătatea a lui Ionuţ a început să se înrăutăţească de la o oră la alta. Tot atunci, medicul Rădulescu a plecat în concediu.

Complicaţiile, constatate de o asistentă

Mădălina Vlăduţu povesteşte că în tot timpul cât au stat în spital nimeni nu avea nicio treabă cu tânărul. Aceasta spune că băiatul avea mari dureri şi atunci, o asistentă a trimis-o să cumpere Paracetamol.

O asistentă a fost cea care a sesizat că ceva nu este în regulă. L-a luat pe tânăr şi l-a dus imediat la Raze. În urma analizelor a reieşit că tânărul făcuse o complicaţie post-operatorie la plămâni şi din Secţia de Ortopedie a fost mutat de urgenţă la Terapie Intensivă. „Îi era foarte rău, avea febră, tuşea continuu şi vărsa sânge. Cei de la Reanimare ne-au zis că dacă mai stăteam cu el o jumătatea de oră pe secţie murea, pentru că a făcut convulsie pulmonară, şi ne-au explicat că i s-a inundat un plămân cu sânge. La Reanimare a fost conectat imediat la aparate”, a povestit cu lacrimi în ochi prietena lui Ionuţ, Mădălina Vlăduţu, care a stat în permanenţă cu el în spital.

Când familia a văzut că starea lui Ionuţ de sănătate se înrăutăţeşte, a luat legătura cu medici de la centre universitare din ţară şi clinici particulare pentru a-l transfera acolo. Numai că s-au lovit încă o dată de indolenţa cadrelor medicale de aici. „Ne-au zis că nu ni-l pot da, pentru că este într-o situaţie critică, iar dacă îl scoatem din Terapie Intensivă ei nu garantează că va rezista poate nici până la uşă, iar dacă totuşi vrem să plecăm cu el îl luam pe răspunderea noastră sub semnătură, iar ei nu răspund pentru ce se va întâmpla, pentru că noi îl vom avea pe conştiinţă”.

 Pe perioada în care a fost internat în reanimare, Mădălina Vlăduţu era trimisă zilnic cu eprubetele de sânge la laboratorul de analize de la Spitalul 700, lucru care fetei nu i se pare deloc normal, pentru că susţine ea, sângele se transportă doar de cadrele medicale în condiţii speciale. „Mă trimiteau în fiecare dimineaţă cu sângele la analize. Luam un taxi şi mă duceam fără să comentez că îmi spunea că dacă mă duc este spre binele lui, iar pentru el aş fi făcut orice”.

Tânărul este internat la Craiova

După ce a stat mai bine de o săptămână în Reanimare, conectat la aparate, problema de la plămâni s-a rezolvat numai că au apărut alte complicaţii la operaţie. „Domnul doctor, Cătălin Rădulescu a plecat în concediu şi l-a lăsat baltă după două zile, fără să-i pese în ce stare gravă este din cauza operaţiei. L-a operat, l-a tăiat şi l-a lăsat. Ne-a spus doar că pleacă şi a fugit. Apoi am aflat că de fapt a plecat în concediu de odihnă”.

Medicii care l-au examinat pe Ionuţ după ce starea lui de sănătatea s-a stabilizat au considerat de cuviinţă trimiterea lui la Centrul Universitar din Craiova, existând posibilitatea unei alte intervenţii chirurgicale. Aşa că miercuri seara, mai exact în data de 16 septembrie, Ionuţ a plecat cu o ambulanţă spre Craiova cu mari speranţe de vindecare.

Mădălina Vlăduţu: „Ar trebui să-şi ia concediu definitiv“

Mădălina Vlăduţu  împreună cu familia băiatului vor sesiza Colegiul Medicilor. „ Vom face o plângere la Colegiul Medicilor pentru că el a fost la un pas de moarte din cauza nepăsării şi a unei greşeli a medicului Cătălin Rădulescu şi a asistentei care m-a trimis să cumpăr Paracetamol, dar pe care încă nu ştiu cum o cheamă, însă voi afla. Nu este posibil ca un băiat de 21 de ani să fie gata să moară de la o operaţie de ruptură de femur. E mult prea tânărsă moară din cauza unor doctori care nu au ce căuta în sistemul sanitar, ar trebui să-şi ia concediu definitiv”.

Pălivan avertizează că e doar începutul

Constantin Pălivan, directorul adjunct al Spitalului Judeţean de Urgenţă, cunoaştefoarte bine situaţia, însă pentru el contează că totul s-a terminat cu bine, nu ceea ce s-a întâmplat de fapt în spital. Mai mult decât atât, medicul anunţă că vor urma situaţii şi mai grele. „Ştiu povestea, dar important este că totul s-a terminat cu bine, iar băiatul este în afara oricărui pericol, asta pentru că medicii au intervenit la timp şi prompt. Şi de această dată au dat dovadă de profesionalism şi au salvat o viaţă. Iar paracetamol nu au trimis-o să cumpere ci a lipsit un alt medicament, dar cu eforturi s-a făcut rost de el. Şi să ştiţi că ăsta e doar începutul, vor mai fi probleme cu medicamentele. Cu trimisul la analize nu mi se pare ceva ieşit din comun, sau prefera să meargă o asistentă de la capul bolnavului să ducă sângele?”, a spus Pălivan.

Bolnavul a fost transferat la un spital din Craiova iar acum este în afara oricărui pericol.

Cătălin Rădulescu: „Treaba ei ce face“

Contactat telefonic, medicul ortoped Cătălin Rădulescu nu s-a arătat speriat de acuzaţiile tinerei. Aceasta a mai spus că nu are nicio calitate pentru a face vreo plângere. „Legea mă obligă să dau relaţii familiei, nu ei. Treaba ei ce face, poate să depună câte plângeri vrea. Trebuie să mai spun că ei sunt foşti prieteni şi el vrea să scape de ea. Precizez că băiatul a fost bătut foarte bine în urmă cu două săptămâni“, a spus medicul.

Vizualizări: 2,903

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: