Laborator de patiserie, închis de DSV Gorj

Inspectorii Direcției Sanitar-Veterinare (DSV) Gorj au aplicat săptămâna trecută patru amenzi în cuantum de 40.000 lei unor agenți economici din Bumbeşti Jiu şi Târgu Jiu. Mai mult decât atât, au emis o ordonanţă de suspendare temporară a activității, pentru 30 zile, şi o amendă de 10.000 lei, pentru un laborator de patiserie.

Sancțiunea a fost aplicată pentru nerespectarea normelor sanitar-veterinare și pentru siguranța alimentelor privind igiena spaţiilor de prelucrare, depozitare şi valorificare a produselor alimentare, precum şi a instalațiilor, utilajelor şi ustensilelor de lucru folosite.

În fapt, inspectorii au găsit pereţi şi plafoane cu zone exfoliate sau deteriorate, malaxor neigienizat și ustensile deteriorate. De asemenea, au constat că, în denumirea produselor de patiserie şi în lista ingredientelor, nu era declarat adaosul de grăsimi de origine vegetală.

Echipele de control ale DSV Gorj au mai aplicat 3 amenzi, a câte 10.000 lei, la trei laboratoare de cofetărie-patiserie, pentru etichetarea necorespunzătoare a produselor finite de patiserie, respectiv expunerea şi comercializarea pateurilor cu brânză sărată, a ştrudelelor cu urdă şi a plăcintei cu brânză sărată sau dulce fără să ofere toate informațiile necesare consumatorilor.

Vizualizări: 4,166

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: