Lacul penitenciarului s-a revărsat pe străzi

Cetăţenii din zona ACH au ajuns la limita răbdării. De fiecare dată când plouă sau ninge abundent, gospodăriile oamenilor au de suferit din cauza lacului Penitenciarului Târgu Jiu, din Debarcader, care uneori ajunge să se reverse pe străzi. Şefii puşcăriei promit că vor rezolva situaţia în această vară.

Asociaţia de Proprietari nr. 178 a transmis redacţiei o scrisoare deschisă în care îşi exprimă nemulţumirea faţă de această situaţie. „Vrem soluţii viabile de a stopa infiltraţiile de apă ce se produc dinspre lacul Penitenciarului Târgu Jiu-zona Debarcader către imobilele din imediata vecinătate a acestuia, respectiv str. Hidrocentralei (zona ACH). Infiltraţiile ne afectează serios imobilele aflate în vecinătatea acestui lac. Este o problemă cunoscută din anul 2014 şi care aproape an de an se repetă, fără a se găsi soluţii constructive pentru ca aceste incidente să nu se mai repete. Faptul că s-a realizat o breşă şi facem ca apa din lac să se reverse pe stradă, sau folosim pompe pentru a mai scade nivelul lacului, nu cred că este o soluţie. Menţionăm că şi anul acesta au fost sesizaţi verbal, cât şi în scris, atât Primăria Târgu Jiu, cât şi administratorul lacului - Penitenciarul Târgu Jiu”, se arată în scrisoarea deschisă.   

Recent, apa a ajuns pe strada Hidrocentralei, iar oamenii trebuie să se ferească pentru a nu fi stropiţi de autoturismele ce tranzitează zona. Reprezentanţii primăriei spun că nu pot interveni, nefiind proprietarii lacului. Au cerut însă lămuriri şi soluţii de la şefii penitenciarului. „Noi am avut o discuţie cu conducerea de la Administraţia Penitenciarelor. A rămas ca după ce mai scade pânza freatică, în vara asta, ei să găsească o soluţie de ţinere în cota lacului. Să refacă pe unde au mai săpat ei, şi apoi să găsească o soluţie de păstrare a unui anumit nivel în lac. Probabil, pe la sfârşitul lunii mai, când se cam termină cu pânza freatică, o să-i mai convocăm la discuţii. Să-i pistonăm”, a declarat Marius Ionescu, directorul tehnic al Primăriei Târgu Jiu.

Vizualizări: 1,338

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: