Lădaru: E timpul să schimbăm trecutul și prezentul

Eduard Lădaru, candidatul ALDE la primăria Târgu Jiu, îndeamnă cetățenii să meargă la vot dacă își doresc o schimbare. În cele trei săptămâni de campanie electorală, candidatul ALDE a stat de vorbă cu cetățenii din aproape toate cartierele și a aflat care sunt doleanțele acestora. Mulţi vor spații de joacă și locuri de muncă pentru tinerii din municipiu.

Rep.: Într-unul din sloganurile dvs. de campanie spuneți că ar fi bani pentru investiții dacă nu s-ar lua șpagă. Ce vrea să însemne asta?
E.L.: Am vrut să spun că sunt foarte multe firme care vin să investească în municipiul Târgu Jiu de bună voie și, după ce ia legătura cu autoritățile sau cu diverși oameni din administrația locală, la scurt timp pleacă. Până la urmă sunt foarte multe zvonuri, inclusiv astăzi am stat de vorbă cu câțiva alegători care au copiii angajați la fabrica de cablaje de la Arad și cei de la Arad le-ar fi spus că nu au rămas la Târgu Jiu pentru că li s-ar fi cerut șpagă. Acum, acest slogan al meu că nu voi lua niciodată șpagă și că sunt bani pentru toate dacă nu iei șpagă, vine și în contextul acțiunilor Poliției, Parchetului, care privesc infracțiunile pentru luare și dare de mită pentru lucrări publice. Având în vedere și acțiunile justiției și zvonurile cu privire la investitorii care vor să vină în municipiul Târgu Jiu și până la urmă pleacă, asta am vrut să spun că în condițiile în care nu iei șpagă există bani pentru aceste lucrări. Nu se poate ca la o licitație, atunci când vrei să cumperi o cantitate foarte mare dintr-un produs, acel produs să fie mai scump decât dacă ai cumpăra un singur produs. Până la urmă toate aceste negocieri trebuie să scadă prețul nu să crească prețul de achiziție.

Rep.: Vreţi să înfiinţaţi la Târgu Jiu un spațiu de afaceri pentru antreprenorii locali. Puteți detalia în ce constă?
E.L.: Este vorba de micii antreprenori locali, constă într-o clădire cu multe spații asigurate unde aceștia să-și desfășoare activitatea, este vorba de activități nu foarte ample, ci activități mărunte din care să-și câștige existența antreprenorii locali o perioadă determinată de timp, doi, trei ani, timp în care eu o să le asigur spațiul, toate utilitățile de care au nevoie, conexiune la internet. La asta m-am referit, în special pentru tineri pentru că ei se ocupă cu job-uri pe internet sau job-uri ce țin de mediul on line și care au nevoie și ei de un spațiu unde să-și desfășoare activitatea și ulterior să o dezvolte.

Rep.: Ați primit propuneri din partea cetățenilor în timpul campaniei electorale. Le-ați folosit pentru îmbunătățirea programului electoral?
E.L.: Da, nu m-aș fi așteptat, dar culmea este că zona 9 Mai nu funcționează foarte bine sistemul de canalizare nici la blocuri. Se pare că scurgerea nu este foarte bună. Canalizările la blocuri nu merg foarte bine, de asemenea subsolurile, dezinsecția în scările de bloc, de asemenea toți oamenii mi-au cerut locuri de joacă pentru copii, inclusiv pe strada de la ieșire din oraș spre Romanești. Oricum eu aveam în vedere acest lucru prin înființarea de after-school-uri în toate școlile și prin prelungirea programului de la creșe și grădinițe. Și mai mult decât atât, tot pentru siguranța lor, voi avea grija ca acele spații de joacă să fie păzite ziua de lucrătorii Poliției Locale pentru că Poliția Locală nu trebuie să fie folosită numai la amenzile de circulație ci trebuie să fie folosită pentru protecția noastră și pentru siguranța copiilor noștri. Vreau să vă spun că niciun pensionar nu mi-a cerut chefuri, ci mi-au cerut locuri de muncă pentru copiii lor și nepoții lor. Pensionarii au rămas singuri acasă, fără copii și fără nepoți, asta este marea problemă a lor și de asta trebuie să ne ocupăm. Niciunul nu mi-a cerut o cantină socială pentru ei ci mi-au cerut locuri de muncă să li se întoarcă copiii acasă.

Rep.: Care ar fi mesajul dvs. pentru publicul țintă?
E.L.: Mesajul meu este ca toți oamenii să vină la vot pentru că totul începe cu o schimbare și este foarte important să schimbăm trecutul și prezentul, un trecut al singurătății pentru copii și părinți deopotrivă. Este momentul ca în municipiul Târgu Jiu să avem o administrație liberală, să avem un primar liberal la conducerea primăriei Târgu Jiu pentru a asigura prosperitatea acestui municipiu. Adevăraţii liberali sunt acum la ALDE.

Vizualizări: 323

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: