Laurențiu Ciobotărică, recurs înaintea pronunțării

Tribunalul Gorj ar trebui să dea pe 3 noiembrie pronunțarea în dosarul în care trei foști sau actuali directori ai Complexului Energetic Oltenia sunt acuzați de abuz în serviciu. Cei trei inculpați, Laurențiu Ciobotărică, Daniel Antonie și Dorina Jianu, au avut însă 48 de ore la dispoziție pentru a contesta respingerea unei excepții de neconstituționalitate, ceea ce Ciobotărică a făcut.

Laurențiu Ciobotărică a făcut acest recurs, dorind sesizarea Curții Constituționale cu privire la excepţia de neconstituţionalitate a dispoziţiilor O.U.G. nr. 14/2017, privind abrogarea O.U.G. nr. 13/2017. Este vorba de celebrele ordonanțe de la începutul acestui an, una care introducea un prag al prejudiciului la abuzul în serviciu, cealaltă care o abroga pe prima printr-o procedură contestată.

Cei trei inculpați din dosar sunt acuzați că în decembrie 2015 i-au oferit plăţi compensatorii de aproape 130.000 de lei fostului şef al Diviziei Energie, Aurel Medinţu. 

OUG 13, ordonanța care în ianuarie a scos sute de mii de români în stradă, prevedea un prag valoric de 200.000 de lei, sub care nu ar fi aplicate sancțiuni penale. Aceasta a fost abrogată la presiunea străzii prin ordonanța 14, a cărei constituționalitate este contestată acum de Ciobotărică.

Comisia Juridică a parlamentului discută chiar în aceste zile de stabilirea unui prag valoric pentru abuzul în serviciu, sumele fiind mai mici. Astfel, USR propune 1.000 de lei, PSD 19.000 de lei (zece salarii minime brute), iar UDMR 100.000 de lei. Nicio variantă nu ar fi de folos celor trei. (A.A.)

Vizualizări: 384

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: