Lazar in, Mingote out?

O stea se ridică, alta se coboară! La doar 19 ani, David Lazar i-a luat locul in poarta mult mai experimentatului Pedro Mingote. Nemulţumit de statutul de rezervă, portughezul ar putea părăsi echipa în vara după 3 sezoane şi jumătate la Târgu Jiu.

Sătul de evoluţiile slabe ale lui Mingote, Grigoraş a luat taurul de coarne şi a băgat în poarta pandurilor un puşti venit de la Voinţa Sibiu. Debutul lui David Lazar s-a făcut la Târgu Mureş şi puţin a lipsit ca portarul de 19 ani să scape fără gol primit.

De la Pandurii la naţională

Odată ce a prins mănuşile de titular Lazar nu vrea să se oprească aici. Vrea să devină titular şi în naţionala de tineret acolo unde selecţionerul Săndoi l-a chemat deja. „Nu mă aşteptam să ajung atât de repede titular la Pandurii. Mă gândeam că voi prinde doar dacă, Doamne fereşte, se accidenta Mingote, dar altfel nu speram să joc. A fost o surpriză foarte plăcută mai ales că domnul Grigoraş a avut încredere în mine şi m-a băgat la meciuri decisive cum au fost cele cu Târgu Mureş şi U Cluj. La echipa naţională totul depinde de domnul Emil Săndoi. El decide cine va fi titular sau rezervă. Eu cred că cine ajunge acolo, ajunge  doar pe merit”, a comentat Lazar.

Becali sigur l-ar plăcea

Lazar ar putea ajunge oricând la Steaua pentru că e fix pe placul lui Gigi Becali. Cunoscut ca un tip foarte credincios, Lazar pune pe primul plan credinţa şi familia. Abia apoi vine fotbalul. “Familia îmi dă un plus de forţă în teren. Îmi place să muncesc mult la antrenamente şi sunt un tip credincios. Asta contează cel mai mult pentru mine. Credinţa este pentru mine cea mai importantă, pe plan secundar este fotbalul, ca o simplă meserie“.

Scârbit de fotbalul de la noi

Cu toate astea, Lazar nu visează la un transfer la Steaua sau Dinamo şi spune că e scârbit de ceea ce vede în fotbalul românesc. “Sincer nu mă gândesc la o ofertă din ţară. Mai mult mă gândesc la oferte din străinătate. E prea multă murdărie în fotbalul românesc! Eu aş vrea să ajung în Bundesliga”, spune portarul care a primit doar 4 goluri într-un întreg tur de campionat la Sibiu.

Mingote pe făraş ?

Ascensiunea lui Lazar ar putea însemna despărţirea de Mingote după 3 sezoane şi jumătate. Portughezul se împacă greu cu ideea că e rezerva unui portar de doar 19 ani şi i-a cerut se pare socoteală lui Grigoraş. Tehnicianul a întocmit deja o listă neagră cu 3 nume printre care se regăseşte se pare şi cel al lui Mingote.

22 de goluri în 19 meciuri a încasat Mingote în acest sezon.

4 goluri în 3 partide a primit Lazar, dar niciunul dintre ele nu i se poate imputa tânărului portar.

Vizualizări: 105

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: