Liberalii nu vor să fie asimilaţi cu managementul CE Oltenia

Conducerea PNL Gorj a interzis membrilor de partid să accepte funcţii de conducere în cadrul Complexului Energetic Oltenia, înainte de alegerile parlamentare. Dan Vâlceanu infirmă zvonurile potrivit cărora PNL vrea să se dezică de conducerea companiei, dat fiind faptul că va urma un nou val de disponibilizări. Acesta susţine că nu vrea ca liberalii să fie văzuţi alături de oamenii PSD, aflaţi în continuare la cârma CEO.

Rep.: Aţi interzis membrilor de partid să accepte funcţii de conducere în cadrul Complexului Energetic Oltenia? 

D.V.: Este o decizie luată de partid, astfel încât colegii noştri să nu stea lângă Ion Ruşeţ, Cosmin Popescu, Rusta, Antonie şi aşa mai departe, toţii pesediştii care alături de Ciurel şi de Călinoiu au adus Complexul Energetic Oltenia în situaţia dezastruoasă în care se află. Eu nu cred că vreun partid sănătos la cap îşi doreşte ca membrii lui să fie lângă astfel de oameni sau cu atât mai mult să fie făcute înscenări, astfel încât să ne ia doi-trei oameni care vor ei să ajungă pe funcţii şi să spună apoi că actuala conducere este PNL.  Nu, aşa ceva nu se poate întâmpla, pentru că nu mai suntem dispuşi să acceptăm nici un fel de abateri de la politica şi strategia Partidului Naţional Liberal în judeţul Gorj.

 Rep.: Încercaţi să vă deziceţi de CEO, dat fiind faptul că vor urma disponibilizări?

D.V.: Nu are legătură. În anunţul de candidatură pe care l-am făcut la Motru am spus gorjenilor că, din punctul meu de vedere, nu trebuie să se mai lase minţiţi, disponibilizări vor mai exista la CEO. Nu am de gând să-i mint că o să am o grijă să nu se mai facă disponibilizări la CEO. Nu pot să fac lucrul ăsta că, dacă aş putea, l-aş face. Probabil, disponibilizări vor mai fi la CEO. Problema noastră, a politicienilor, va fi după ce aceste disponibilizări vor fi făcute. Oamenii vor rămâne în stradă şi atunci este şi responsabilitatea noastră să facem ceva.

 Rep.: Probleme de acest gen au existat şi pe vremea când compania era condusă de Laurenţiu Ciurel. De ce aţi luat acum această decizie?

D.V.: Eu am acordat acestei conduceri a CEO prezumţia de bună credinţă. În momentul în care vezi că practicile lui Ciurel şi ale lui Călinoiu continuă, am simţit nevoia să spunem public că noi nu girăm astfel de practici. Aici mă refer la cele 20 de acte adiţionale de care au beneficiat doar o parte dintre angajaţii CEO. Aceşti 20 de angajaţi erau garda pretoriană a lui Ciurel, iar acum au devenit garda pretoriană a noului director. Domnul Ciobotărică nu a demis pe nici unul ori în condiţiile în care faci aşa ceva cu banii statului este clar că vor trebui să existe şi repercusiuni. Nu s-a schimbat nimic. Ba chiar, am văzut o încercare de prosteală. Vezi Doamne, nu suntem de acord să-l ţinem  pe Ruşeţ responsabil de comunicare, îi ia comunicarea, dar îi lasă tot, câştigă acelaşi salariu, cu atribuţii mai puţine.

Vizualizări: 663

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: