Liberalii, sancţionaţi pentru că nu-l vor pe Barbu

Liderul PNL Gorj, Dan Vîlceanu, a declarat, într-o conferinţă de presă, că vor fi aplicate sancţiuni celor care critică decizia de a-l susţine pe Tudor Barbu la Senat. Primii vizaţi sunt Mihai Paraschiv şi primarul Dumitru Tăloi. Potrivit unor surse, mai mulţi liberali din Gorj au cerut conducerii centrale să-l excludă Barbu de pe listă.

Dan Vâlceanu este deranjat de faptul că liberalii ies în presă cu declaraţii împotriva lui Tudor Barbu. Acesta spune că Mihai Paraschiv şi Dumitru Tăloi vor fi sancţionaţi. „Vreau să vă spun că şi domnul Tăloi şi domnul Paraschiv vor fi invitaţi la o şedinţă de BPJ pentru a ne spune şi nouă, nu numai presei, despre lucrurile astea pentru că noi le aflăm din presă. Colegial şi normal ar fi să e aflăm la partid”, a declarat Vîlceanu. Preşedintele PNL Gorj consideră că primarul comunei Ciuperceni, Dumitru Tăloi, şi fostul consilier local, Mihai Paraschiv, încalcă statutul partidului. „Eu am impresia că nici domnul Paraschiv, nici domnul Tăloi nu cunosc prevederile statutare. În statut se scrie foarte clar că ai libertatea de opinie în interiorul partidului. Odată ce o decizie a fost luată de către organele statutare ale partidului, ea trebuie respectată de toţi membrii şi trebuie dusă la îndeplinire. Există şi sancţiuni, ele încep cu avertismente, dar pot ajunge şi mai departe”, a precizat Dan Vîlceanu. Cei vizaţi consideră că nu sunt motive pentru a fi sancţionaţi. „Pe Dan Vâlceanu îl susţin pentru Deputaţi, dar pentru Tudor Barbu nu voi face nicio campanie. Dan Vâlceanu n-are cu ce să mă sancţioneze pe mine, eu sunt liberal din 1994, nu ca alţii”, a declarat Dumitru Tăloi, primarul comunei Ciuperceni. Nici Mihai Paraschiv nu se teme de sancţiuni. „Vreau să am o discuţie la sediul partidului să văd care sunt încălcările de statut care mi se impută. Eu consider că nu am încălcat cu nimic statutul partidului. Am spus doar o opinie personală vizavi de Tudor Barbu, opinie împărtăşită şi de alţi colegi ai mei. Dacă va fi nevoie de vreo clarificare în interiorul partidului o voi face, în orice caz îmi voi menţine părerea”, a precizat Paraschiv.       

ZVON

Potrivit unor surse, Tudor Barbu ar urma să fi tăiat de pe lista pentru Senat. „Nu numai Tudor Barbu poate fi tăiat de pe listă, ci şi noi toţi. De asemenea, putem rămâne toţi, cei de pe listă. Lista nu a fost analizată încă de conducerea centrală a partidului. A fost o primă orientare a noastră”, a declarat Vîlceanu.

Vizualizări: 1,831

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: