Liberalul Iana, necunoscut pentru primarii de pe Colegiul 1

Primarii de pe Colegiul 1 Tismana-Bumbeşti Jiu nu văd cu ochi buni candidatura liberalului Gheorghe Iana, susţinut de USL pentru Camera Deputaţilor. Edilii consideră că în Parlamentul României ar trebui să ajungă gorjeni care cunosc problemele judeţului şi modalităţile de a le întinde o mână de ajutor. Nici măcar lideri marcanţi ai PNL Gorj, cum ar fi Victor Banţa, nu l-au cunoscut personal pe Iana, dar trebuie să adune voturi pentru acesta.

Primarul de la Tismana, Marian Slivilescu, spune că nu este normal ca un candidat stabilit de organizaţia centrală şi care locuieşte în Bucureşti să fie trimis să candideze fără să fi avut contact cu comunitatea respectivă. Slivilescu spune că va susţine candidatul care promite să îi rezolve problemele. „Eu vreau să vă spun că în principiu nu sunt de acord că în Gorj nu se găsesc candidaţi valoroşi. Gorjul dispune de oamenii care pot să ne reprezinte cu cinste în Parlamentul României. Eu nu am încredere în oamenii pe care centrul îi trimite să-şi găsească coledgi, vorba lui Agamiţă Dandanache din Caragiale'', spune  Marian Slivilescu.

Ciobea: „Ce, s-au terminat oamenii în Gorj?''

Dacă Slivilescu este primar PP-DD şi ar putea fi suspectat că îşi susţine candidatul de la partidului său, ei bine, nici liberalii nu îl vor pe Iana. Primarul de la Muşeteşti, Ion Ciobea, este supărat că liberalii nu au găsit un gorjean care să candideze pe Colegiul 1 Deputaţi. Primarul crede că judeţul are oameni potriviţi. „Sunt foarte supărat. Ce, s-au terminat oamenii în Gorj? Dacă nu suntem buni, de ce nu ne ducem, să vină alţii aici să preia totul, dacă s-au terminat oamenii. Nu-l cunosc pe acest domn doctor Iana, toată stima şi tot respectul. Poate este un medic desăvârşit şi un politician desăvârşit, nu-l cunosc, nu l-am văzut, nu l-am auzit. Ar trebui să existe cineva de la noi care să cunoască zona, să ştie despre ce e vorba, să putem colabora. Nu să vină aici la cerşit de voturi'', a completat Ciobea.

Bîldea: ,,Eu nu-l cunosc, dar avem timp să ne cunoaştem''

Nici primarul de la Teleşti, Romulus Bîldea, nu îl cunoaşte pe medicul Gheorghe Iana, dar consideră că este timp să se cunoască. „Eu nu-l cunosc, dar avem timp să ne cunoaştem. Nu-l cunosc, probabil cine a hotărât, când a hotărât... Au dumnealor nişte calcule, dacă le au. Nu e nici un secret pentru nimeni că eu l-am susţinut pe domnul Morega şi nu m-a interesat culoarea politică pe care o are. Domnul Morega şi-a făcut datoria faţă de localitate. Omul pe care îl voi sprijini acum nu vreau decât să-şi facă datoria faţă de electorat'', a precizat edilul de la Teleşti.

Necunoscut de contracandidat

Ion Cupă, candidatul ARD pe Colegiul 1 Camera Deputaţilor ne-a declarat că el personal nu îl cunoaşte şi nu a auzit până acum de candidatul USL, Gheorghe Iana: „Am înţeles că ar avea ceva legături cu zona Motru şi că propunerea lui a venit de la centru. Pe mine mă interesează acum să câştig încrederea şi sprijinul oamenilor din Colegiul în care m-am născut şi în care voi candida. Sper ca proiectele mele de dezvoltare a zonei să fie cât mai bine cunoscute şi înţelese. Gorjenii au nevoie nu numai de o speranţă într-o viaţă mai bună, ci au nevoie de proiecte concrete, care să le facă viaţa mai uşoară”.

NECUNOSCUT

Unul din liderii PNL Gorj, Victor Banţa, a declarat ieri la un post de televiziune că nici el nu îl cunoaşte personal pe medicul Iana, despre care ştie doar că a mai vrut să candideze şi în 2008, dar că atunci s-a retras după ce şi-a făcut calculele şi a văzut că nu are şanse. În schimb, Banţa a ţinut să precizeze că „până acum nu am auzit nicio vorbă rea despre domnul Cupă”.

Vizualizări: 149

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: