Liberalul Romanescu are un sondaj de speriat pesedişti

Marcel Romanescu, preşedintele PNL Târgu Jiu, a declarat, într-un interviu acordat la Radio Infinit, că va prezenta public sondajul liberalilor realizat înaintea alegerilor locale, din 5 iunie. Romanescu a spus că rezultatul obţinut de el, când era în competiţie Florin Cârciumaru, i-ar putea determina pe social-democraţi să vină cu alt candidat la Primăria Târgu Jiu, nu cu Aurel Popescu.

Rep.: Veţi candida la Primăria Târgu Jiu şi dacă nu veţi fi susţinut de PNL?
Marcel Romanescu: Eu voi candida sigur, nu se pune problema. Mi-aş dori să fiu candidatul Partidului Naţional Liberal. Nu am niciun fel de motiv să mă retrag. În acest moment e foarte greu să găseşti un candidat care să se bată cu Partidul Social Democrat, după alegerile din decembrie, dar eu mi-am asumat acest rol de candidat la funcţia de primar al municipiului Târgu Jiu şi mi-o voi duce până la capăt, indiferent de cum stă PSD şi cu cine vine PSD. Eu mi-am anunţat candidatura, înainte ca PSD să ia o decizie definitivă în privinţa candidatului.

Rep.: Înainte de alegerile din 5 iunie, PNL Gorj a realizat un sondaj. Din câte am înţeles, aveaţi cel mai bun rezultat. Speraţi să fie menţinut acel procent şi acum?
M.R.: Sper ca acel procent să nu se fi diminuat. Voi veni cu sondajul, dar s-ar putea ca atunci când voi prezenta sondajul, PSD să-şi mai găsească doi-trei contracandidaţi. Am stat bine, nu foarte bine, în acel sondaj. Ca să fim sinceri, în competiţia cu Florin Cârciumaru, din acel sondaj, rezulta faptul că Florin Cârciumaru câştiga competiţia, cel puţin la momentul realizării acelui sondaj, dar bătălia se ducea în doi.

Rep.: Ce aşteptaţi, în momentul de faţă, de la PNL?
M.R.: Deşi foarte mulţi se aşteptau că voi pleca, după cele două decizii, de la primărie şi de la parlamentare, am rămas în continuare în Partidul Naţional Liberal şi voi rămâne în continuare. Aştept o strategie de la nivel naţional şi un lider de la nivel naţional. În acest moment, Partidul Naţional Liberal duce lipsă de un lider care să poată să coaguleze toată formaţiunea în jurul lui.

Vizualizări: 2,058

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: