Liberi după ce au vândut droguri în liceele din Târgu Jiu

Verdict al Tribunalului Gorj în dosarul instrumentat de procurorii DIICOT Târgu Jiu în care inculpatul principal este pugilistul Alexandru Iulian Ghișe, el fiind acuzat că, împreună cu alți tineri din țară, a pus la punct o rețea de trafic de droguri. Judecătorii au dat pedepse cu suspendare celor care au făcut trafic cu droguri în liceele din Târgu Jiu şi nu numai. Anchetatorii l-au interceptat pe Ghişe când îi spunea iubitei sale, cântăreaţa Căpitănescu Raluca Elena, că «i-aş împuşca în cap… să le zbor creierii pe asfalt», făcând referire la persoanele despre care presupunea că îl filau în timp ce vindea drogurile. Potrivit rechizitoriilor, unii elevi strângeau bani din alocaţii pentru a-şi cumpăra substanţele interzise.

Marfa era comandată pe internet din străinătate și la fel era și distribuită, acum toți inculpații recunoscând acuzațiile ce le sunt aduse, după câteva luni petrecute în arest preventiv. Boxerul a primit o condamnare cu suspendare de 2 ani și 4 luni, deși era acuzat de comiterea a 30 de acte materiale, de parcă ar fi vândut la piață zarzavaturi fără bon fiscal, nu droguri unor liceeni.
Ghișe are un termen de încercare de 3 ani, timp în care trebuie să fie la dispoziția autorităților judiciare. El nu are voie să părăsească România fără acceptul instanței, în acest interval de timp fiind obligat să presteze 80 de zile de muncă în folosul comunității. O pedeapsă similară a fost decisă și pentru Gheorghe Mihai Cornea, și el având de prestat 80 de zile de muncă în folosul comunității la Primăria Târgu Jiu sau Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Gorj. Același verdict cu suspendare a fost dat și pentru un al treilea inculpat din dosar, Andrei Daniel Anghel, care trebuie să presteze însă cele 80 de zile de muncă în folosul comunității la Primăria Lupeni.
Cei trei inculpați au scăpat acum și de măsura arestului la domiciliu, deși sentința nu este definitivă. Judecătorii au dispus confiscarea de la Ghișe a 4500 de lei, ridicați în urma perchezițiilor domiciliare ce au avut loc în luna februarie, precum și a întregii cantități de droguri pe care fiecare inculpat o avea acasă în momentul în care mascații au dat buzna. Fiecare inculpat are de achitat cheltuieli judiciare de 2200 de lei statului român, sentința dată de magistrați putând fi contestată, nefiind una definitivă.

Anchetatorii spun că Ghişe se simţea filat
Iulian Ghişe bănuia că este filat, după cum rezultă din rechizitoriu. „În activităţile ilegale pe care le desfăşura, inculpatul Ghişe Iulian Alexandru a devenit bănuitor şi observând prezenţa unor persoane necunoscute în apropierea locurilor unde se desfăşurau tranzacţiile cu substanţe psihoactive, a afirmat în discuţiile telefonice pe care le purta cu concubina sa, Căpitănescu Raluca Elena, că «i-aş împuşca în cap… să le zbor creierii pe asfalt», presupunând că aceştia ar putea fi poliţişti. Tot Ghişe Iulian Alexandru afirma că: «Îs mulţi infractori, multă poliţie şi multe sifoane, dar vrei să-ţi zic ceva, eu îs dracu pe pământ, mă”, rezultând astfel că nu se temea de faptul că activităţile infracţionale pe care le desfăşoară ar putea fi supravegheate“, se arată în rechizitoriul procurorilor.
Procurorii au explicat că drogurile erau vândute pe Internet, chiar şi minorilor, clienţii fiind din mai multe judeţe.

Vizualizări: 2,055

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: