Liceeni din Turceni, protagoniştii unui film pentru adulţi

Doi elevi de clasa a XI-a de la Liceul Tehnologic Turceni sunt anchetaţi după ce au distribuit un film pentru adulţi. În videoclip, băieţii întreţin relaţii sexuale cu o colegă din clasa a IX-a, în casa celui care locuia în Urdari. Potrivit conducerii liceului, fata provenea dintr-o familie nevoiaşă şi se afla în grija bunicii, mama sa fiind plecată la muncă în străinătate. Fata nu-şi cunoaşte tatăl, iar până în luna martie nu a avut nici măcar carte de identitate.

Fata, care la rândul său a fost protagonista filmuleţului pentru adulţi, este din Strâmba Jiu. Elevă în clasă a IX-a, aceasta a întreţinut relaţii sexuale cu cei doi băieţi, însă susţine că videoclipul a fost distribuit fără voia ei. „Fata are o situaţie familială dezastruoasă, nu-şi cunoaşte tatăl, mama este plecată la muncă în străinătate, iar ea se afla în grija bunicii. Până în luna martie nu a avut nici măcar carte de identitate. Am luat legătura cu cei de la primărie pentru ca aceasta să intre în legalitate în ceea ce priveşte actele de identitate. Evenimentul neplăcut s-a întâmplat într-o duminică, în Urdari, o localitate vecină Turceniului. Fata locuia în Strâmba, iar de la Strâmba până la Urdari este o oarecare distanţă, geografic vorbind”, a declarat Octavian Vladu, directorul Liceului Tehnologic Turceni.

 DIICOT a trimis elevii în judecată

Conducerea unităţii de învăţământ a aflat despre acest incident odată ce procurorii Direcţiei Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism Gorj i-au trimis în judecată pe elevii din clasele a XI-a. Ca o primă măsură, s-a dispus scăderea mediei la purtare a acestora. „Am scăzut media la purtare pentru cei doi băieţi din clasele a XI-a. Aşteptăm finalizarea anchetei, iar în funcţie de verdictul judecătorilor vom continua şi noi cu activităţi specifice pe linie de învăţământ. Regulamentul ne obligă ca pentru cei din învăţământul obligatoriu să-i sprijinim chiar şi în situaţii de detenţie. În învăţământul obligatoriu nu se poate merge pe exmatriculare. E un caz special. Niciunul dintre cei trei elevi nu strălucea la învăţătură, dar nici nu ne-au creat probleme până acum”, a mai precizat Octavian Vladu. 

„Constată legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul nr. 85D/P/2015 al DIICOT - Biroul Teritorial Gorj, privind pe inculpatul Calotă Cristian Cosmin cercetat pentru săvârşirea infracţiunii prev. de art. 374 alin.1 comb. cu alin. 2 C.pen. cu aplic. art. 113 C.pen. şi Marcea Alexie-Victor, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii prev. de art. 374 alin.1 comb. cu alin. 2 C.pen. cu aplic. art. 113 C.pen., a administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală. Dispune începerea judecăţii. Stabileşte termen pentru judecarea cauzei la 24.05.2016. Dispune efectuarea în cauză de către Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Gorj a referatului de evaluare cu privire la inc. minor Calotă Cristian Cosmin şi Marcea Alexie-Victor. Definitivă”,  au dispus judecătorii Tribunalului Gorj. 

Vizualizări: 4,702

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: