Liceenii s-au întrecut în roboţi. Ce loc a ocupat echipa din Târgu Jiu!

Robotul confecționat de către elevii Colegiului Național „Ecaterina Teodoroiu” din Târgu Jiu s-a clasat pe locul a 13-lea în cadrul competiției First Tech Challange România care a avut loc weekendul trecut, la București. Chiar dacă nu au ocupat primele poziții, tinerii gorjeni s-au arătat mulțumiți de rezultat, dar fiind faptul că au creat pentru prima dată un robot, fără să fie sprijiniți din punct de vedere tehnic din exterior.

„Am obținut locul 13 din 54 de echipe. Este un loc foarte bun la ce a fost aici. Pentru noi este chiar o realizare mare. Au fost echipe foarte puternice. Oricum, suntem prima școală din Oltenia. Asta în condițiile în care primii sunt din București, în general, și au fost ajutați de firme, de studenții, de universități. Nu și-au creat singuri robotul, așa cum am făcut noi. Cel puțin am fost primii din Oltenia, asta pentru că au fost echipe și din Vâlcea și Craiova”, a declarat Mihaela Runceanu, profesorul coordonator al echipei CNET Târgu Jiu.   

Pentru realizarea acestui robot, tinerii au beneficiat de sprijin financiar acordat de către societatea Artego, dar și de Viorel Petcu, om de afaceri și consilier local din Târgu Jiu. Fără acest ajutor, tinerii nu puteau ajunge la competiția din Capitală.

Elevii CNET spun că vor participa și anul viitor la această competiție. Echipa Team TechnoGods este formată din 12 elevi: Mihai Pîrvuleț, Andrei Noroc, Andrei Dumitrescu, Denis Zoican, Vlad Udrescu, Vlad Mihăilescu, Mihai Cănăluș, Ionuț Duiu, Eduard Popescu, Denisa Vamvu, Flaviana Iuga și Ana Maria Duță.

Vizualizări: 7,001

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: