Lider PNL: Sunt destule interese de grup și personale în cadrul Primăriei Târgu Jiu

Vicepreședintele PNL Gorj, Puiu Diaconescu, a vorbit la TV Sud despre activitatea primarului liberal Marcel Romanescu în primele luni de mandat. Un interviu surprinzător, în care Puiu Diaconescu a spus că primarul vrea să facă treabă, dar nu este lăsat de grupurile de interese.

Reporter: Primarul Romanescu a retras în ședința trecută două proiecte la care era inițiator, iar unii spun că la presiunea partidului. Cum comentați?

Puiu Diaconescu: Dacă trebuie să i se facă un reproș, cel puțin de mass media, este că ar fi trebuit să nu le pună pe ordinea de zi dacă ele nu corespundeau realității. Dar, mă fac în momentul ăsta purtătorul de cuvânt al lui Marcel Romanescu, după ce în prealabil am avut o discuție cu domnia sa, și cred că i-au fost băgate sub nas două proiecte care nu aveau legalitatea completă. Între timp, spre sfârșitul programului, după ce se anunțase ordinea de zi și intraseră materialele în mapa consilierilor, trebuia să le retragă. Din păcate, trebuie să spun un lucru, că la ora actuală mai sunt destul interese de grup și personale în cadrul Primăriei Târgu Jiu și oameni în funcții care execută ad literam deciziile grupului. Marcel Romanescu nu a reușit ca în funcțiile cheie să-și pună oameni, să facă schimbări, că are acest drept, pentru incompetență, pentru că-i bagă nefundamentat... Că nu Marcel Romanescu a făcut proiectul, el l-a propus, dar fundamentarea o fac serviciile de specialitate.

Rep.: Și nu trebuia să-și dea seama singur?

P.D.: Marcel Romanescu a fost pus în fața faptului împlinit, dar cineva de bună credință din serviciile abilitate, înainte de a începe ședința, a mers la primar și i-a arătat cu documente de ce proiectele nu trebuie puse pe ordinea de zi. Nu vreau să detaliez motivele, dar știu. Marcel Romanescu a retras proiectele de pe ordinea de zi. El trebuie să înțeleagă că nu cu PSD trebuie să aibă ceva, ci cu oamenii din structurile primăriei. Cei care sunt șefi de birou, serviciu, și îi bagă sub nas diverse, trebuie să înțeleagă că Marcel Romanescu este un tip incoruptibil, că îi este frică să facă chestii nelegale. Cred că așa este.

Rep.: Ce măsuri credeți că trebuie să ia cu cei care îi bagă astfel de proiecte sub nas?

P.D.: Dacă aș fi fost eu la primărie și mi-ar fi pus această hârtie sub nas, i-aș fi cerut între patru ochi să se retragă din această funcție. Dacă unul din proiecte scăpa, peste o lună, sau două, sau trei venea Parchetul și cerceta ca pe o faptă nelegală. Ori de câte ori colegul meu Marcel face lucruri bune vreau să-l felicit, iar de câte ori din greșeală, din neștiință, din lipsă de personal...

Rep.: De unde schimbarea de atitudine a dvs. față de Marcel Romanescu?

P.D.: Am avut câteva discuții în partid, unii sunt din ăia care culeg scame, alții îi spun lui Marcel că ăla nu te vrea, că nu știu ce. Am avut o întâlnire și l-am întrebat foarte serios: Marcel, te-ai evaluat, poți să aduci beneficii? Pentru că altfel îți aduci prejudicii și ție, și partidului. I-am spus că vreau să-l susțin, dar să-mi spună care sunt impedimentele. Când a început să le înșire, iar unul este cel pe care vi l-am descris, mă uitam în ochii lui atent. Lăcrima. Mi-am dat seama că Marcel Romanescu nu este un tip ca frate-su, dacă vreți, să dea cu pumnul în masă, dar vrea să își facă treaba. A spus că în curând va chema oamenii la el, am înțeles că a și chemat câțiva, a avut discuții serioase.

Rep.: Credeam că schimbarea dvs. de atitudine are legătură cu zvonurile că ar pleca din partid.

P.D.: Dacă Marcel Romanescu va dori acest lucru și consideră că poate să-și facă actul administrativ mai bine, nu-l poate ține nici Puiu Diaconescu, nici partidul.

Rep.: L-ați întrebat dacă vrea să plece?

P.D.: Vă răspund direct. Marcel Romanescu are anumite frustrări în partid. Și eu am. (...)

Rep.: De ce nu a făcut Marcel Romanescu schimbările? Au trecut aproape șase luni.

P.D.: Este hotărât, mi-a dat și nume, dar nu vreau să mă bag în actul lui administrativ. 

Rep.: Are dreptate să nu aibă încredere în anumiți oameni din partid?

P.D.: În partid sunt puțini oameni competenți care pot să-l apere pe Marcel Romanescu și să-l sfătuiască de bine.

Rep.: Când vom vedea primele măsuri ale lui Marcel Romanescu ca primar?

P.D.: După Anul Nou.

Vizualizări: 766

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: