Lider Pro Lex Gorj: Cerem să se verifice managementul Poliţiei Locale Târgu Jiu

Poliţiştii locali din Târgu Jiu vor protesta joi, 19 octombrie, în faţa instituţiei, nemulţumiţi de faptul că nu au primit norma de hrană pe luna septembrie. Liderul sindicatului Pro Lex Gorj, Stelian Mihu, spune că cel puţin 80 de poliţişti locali îşi vor arăta nemulţumirea în faţa unităţii, iar restul vor intra în grevă japoneză, purtând banderolă albă pe braţ. Ei cer să fie luate măsuri faţă de şefii Poliţiei Locale Târgu Jiu, care nu ar fi făcut demersurile necesare pentru ca banii aferenţi normei de hrană să fie acordaţi la timp de municipalitate.

Reporter: Spuneaţi că veţi organiza un protest pentru norma de hrană. Aţi stabilit data la care va avea loc acţiunea sindicală?

Stelian Mihu: Am depus solicitarea pentru autorizarea protestului pentru data de 19 octombrie, între orele 15 şi 17, în faţa sediului Poliţiei Locale Târgu Jiu. Acum aşteptăm să primim aprobările. Suntem conştienţi că pe luna septembrie am pierdut norma de hrană şi se fac eforturi pentru a se lua în continuare. Protestul este în special pentru persoanele din conducere care trebuiau să se implice şi nu au făcut demersurile din timp, să nu se ajungă în această situaţie. Vom cere să se verifice managementul Poliţiei Locale Târgu Jiu.

Rep.: Câţi angajaţi ai Poliţiei Locale vor fi prezenţi la protest?

S.M.: Sper să fie în număr cât mai mare. Eu mă aştept să ia parte în jur de 80 de oameni. Cei care sunt în posturi, în semn de solidaritate cu noi, cei care ne aflăm la protest, vor purta o banderolă albă pe mână. Îşi vor exercita în continuare atribuţiile de serviciu în post.

Rep.: Aveţi cunoştinţă dacă s-au făcut presiuni la adresa unor angajaţi ai Poliţiei Locale să nu ia parte la protest?

S.M.: Am fost informat de mai mulţi poliţişti locali. Astăzi au un examen de promovare în grad, nu ştim cine este preşedintele comisiei de examinare, dar oamenii au spus că au fost ameninţaţi pe holul instituţiei de către consilierul juridic al unităţii că nu vor promova concursul. Şi pentru simplul fapt că au dat „like” pe pagina de socializare la anumite articole pe care eu le-am postat. Iar, de frică, unii şi-au retras acel „like”. Sunt 15 care susţin concursul de promovare, majoritatea membri Pro Lex.

Rep.: Ce speraţi să obţineţi în urma acestui protest?

S.M.: Să se ia măsurile necesare cu persoanele responsabile, care vor fi acelea vom vedea. Şi ca pe viitor asemenea lucruri să nu se mai repete, să ne fie respectate drepturile profesionale şi salariale. Vrem transparenţă din partea instituţiei, pentru că toate lucrurile acestea s-au petrecut datorită lipsei de transparenţă. Noi am fost luaţi pe nepregătite când am rămas fără normă de hrană, la ultima şedinţă de Consiliu Local. Vreau să vă spun că nu au fost atâtea şedinţe cu personalul de când domnul Urdea este director. De când a luat la cunoştinţă că se va organiza acest protest, două zile la rând, joi şi vineri, au avut două şedinţe. Astăzi mai este o şedinţă. Din câte am înţeles, dânsul nu este vinovat pentru neacordarea normei de hrană, pentru că era în concediu, în Spania. Dar era la serviciu, sunt documente semnate în acea perioadă de dumnealui.

Vizualizări: 2,358

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: