Lider sindical: Vrem şomaj, nu locuri de muncă. Motivul este incredibil!

Tensiuni majore la Confecția SA Tg Jiu. Zeci de salariate sunt revoltate după ce Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj a anunţat că urmează să le prezinte serviciile de preconcediere. Femeile se tem că vor fi obligate de instituţie să accepte alte locuri de muncă vacante în oraş în locul indemnizaţiei de şomaj şi astfel ar pierde şi salariile compensatorii.

Cele mai multe salariate ale Confecția SA lucrează de-o viață în meseria de confecționer materiale textile, acesta fiind printre puținele domenii în care îți mai poți găsi de muncă în Târgu Jiu. Femeile nu vor însă să mai continue în această meserie, ele vor șomaj și cele trei salarii medii pe economie, declarând că se tem că vor pierde aceste drepturi dacă acceptă serviciile de preconcediere de la AJOFM. ”Noi am primit de la Șomaj niște dosare pentru preconcediere care înseamnă plasarea angajaților pe locuri de muncă vacante pe plan local. Noi de pe data de 17 octombrie începem să ne întocmim actele de șomaj. Toată lumea este nemulțumită și este un haos total în unitate pentru că majoritatea suntem cu peste 30 de ani de muncă și nu vrem să plecăm fără cele trei salarii. Noi nu dorim să plecăm la alți investitori, nu la ce cunoaştem noi, ce am întâlnit pe aici, nu sunt serioși. Nimănui nu i-a păsat când oamenii de aici au plâns de foame, acum îi vor”, a spus Cristina Sârbu, lider de sindicat la Confecția SA.

Scapă dacă au mai multe calificări
Reprezentanţii Agenţiei pentru Ocuparea Forței de Muncă spun că ei nu le vor împiedica pe femei să-şi depună dosarul de șomaj însă le vor informa în momentul când apare un loc de muncă vacant în meseria pe care o au. O şansă de scăpare o au femeile care au mai multe calificări. ”În momentul în care își întocmesc dosarul de șomaj, nu o să fie nicio problemă. Dar, dacă pe parcurs se ivește un loc de muncă vacant în meseria pe care o au, poate că au mai multe meserii și atunci nu este obligatoriu să accepte numai ca și confecţioner. Dacă mai are o altă pregătire este posibil ca medierea muncii să fie făcută pe o gamă mai variantă de meserii. O să discutăm de comun acord”, a spus Ana Maria Niculescu, directorul adjunct al AJOFM Gorj.
Cât privește cele trei salarii medii pe economie, reprezentanții AJOFM Gorj spun că nu sunt condiţionate de existența șomajului. Femeile își vor primi acești bani dacă există clauza în contractul colectiv de muncă.

Vizualizări: 4,869

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: