Liliana Ilie: „Nu aş putea trăi fără sporturi extreme”

La doar 23 de ani, Liliana a parcurs sute de kilometri şi nu cu o maşină de fiţe, ci cu o ....motocicletă. Liliana Ilie, din Târgu-Jiu, afirmă că nu ar putea trăi fără sporturi extreme chiar dacă pasiunea sa este costisitoare. Liliana face parte dintr-o gaşcă de motociclişti fiind singura femeie din grup.

Reporter: Când ţi-ai dat seama că eşti atrasă mai mult de motociclete decât de maşini?

Liliana Ilie: Când eram micuţă mă jucam ca toate fetele cu păpuşi dar întodeauna lângă o păpuşă asociam o maşină sau o motocicletă. La 14 ani am avut ocazia să mă plimbe cineva cu o motocicletă adevărată şi de atunci am ştiut imediat că motocicletele sunt mult mai interesante decât maşinile.

Reporter: În prezent eşti proprietara unei motociclete personale?

Liliana Ilie: Da, în prezent am o motocicletă personală pe care am achiziţionat-o acum un an de zile, este vorba de o Yamaha R6 cu o capacitate de 600 de centimetri cubi.

Reporter: Actuala motocicletă ai achiziţionat-o din România sau din străinătate?

Liliana Ilie: Nu, modelul actual mi l-a adus cineva din Italia.

Reporter: De ce ai ales acest model şi nu altul şi de ce o capacitate atât de mare?

Liliana Ilie: Am ales acest model pentru că este cel care mă caracterizează cel mai bine, cred eu, chiar dacă este una dintre motocicletele dificile la mers. În ceea ce priveşte capacitatea, după părerea mea, cred că e mai puţin importantă pentru că şi dacă era o capacitate mai mică riscul era acelaşi. Dacă este să mori cu motocicleta mori şi cu una de o capacitate mai mică.

Reporter: Să înţeleg că faci parte dintr-un grup de „motociclişti”?

Liliana Ilie: Da, suntem o gaşcă de prieteni care avem motociclete şi cu care merg de obicei la întruniri ale motocicliştilor în ţară dar facem şi alte activităţi împreună, de exemplu ieşim la suc, facem plimbări în afara oraşului.

Reporter: În această gaşcă, tu eşti singura fată sau mai sunt şi alte fete pasionate de motoare?

Liliana Ilie: În prezent sunt singura fată care face parte din gaşca respectivă. Mai sunt şi alte fete pasionate de motoare dar nu sunt din oraş şi cam toate au motoare de o capacitate mică motiv pentru care nu vin alături de noi.

Reporter: Care a fost ultima întrunire a motocicliştilor la care ai participat şi care a fost locul de plecare?

Liliana Ilie: Eu am participat la multe întruniri alături de motociclişti din toată ţara iar ultima a fost la Tismana cu puţin timp în urmă. Startul s-a dat de la o benzinărie din oraş şi cam ăsta este locul în care ne strângem de obicei.

Reporter: Care este sportul de care îţi este cel mai frică?

Liliana Ilie: Cred că cel mai frică mi-ar fi să mă dau cu paraşuta, am aşa o teamă numai când mă gândesc dar în rest am făcu de toate: m-am dat cu parapanta, am făcut body jumping, mai nou sunt pasionată şi de alpinism. Nu aş renunţa niciodată la sporturile extreme, aş încerca tot ce e nou şi nu îmi e teamă.

Reporter: Ce părere au părinţii tăi de această pasiune a ta?

Liliana Ilie: Părinţii mei sunt alături de mine şi mă susţin. Pe mama chiar am şi plimbat-o cu motocicleta, i-am arătat cum e să mergi cu 180km/h.

Reporter: De ce crezi tu că femeile sunt catalogate drept nepricepute la volan sau în orice altă activitate ce implică şofatul?

Liliana Ilie: Eu cred că femeilor le lipseşte curajul, se mulţumesc cu foarte puţin, majoritatea preferă să rămână la acelaşi nivel, nu sunt curioase să vadă dacă pot sau nu pot. Eu mi-am dorit întodeauna mai mult, am experimentat şi dacă nu mi-a plăcut am renunţat.

Reporter: Ce planuri de viitor ai?

Liliana Ilie: Fiind studentă la management la Craiova şi la psihologie la Târgu Jiu, îmi doresc să termin cele două facultăţi cu bine şi să îmi cumpăr o altă motocicletă.                

Vizualizări: 193

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: