Liviu Andrei spune când va reveni în politică

Fostul prefect de Gorj, Liviu Andrei, se gândeşte tot mai serios la o candidatură la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean din partea Mişcării Populare. Andrei a declarat că va lua o decizie fermă pe data de 15 februarie, când va purta o discuţie cu preşedintele Traian Băsescu. Coincidenţă sau nu, Nicolae Daviţoiu a anunţat că pe 16 februarie va fi desemnat candidatul MP la Primăria Târgu Jiu. Liviu Andrei spune că aspiraţiile sale vizează Consiliul Judeţean, însă nu se teme să intre în cursă împotriva lui Florin Cârciumaru.

Rep.: Intenţionaţi să vă daţi demisia din funcţia de subprefect de Bucureşti?
L.A.: Sunt câteva zile în concediu de odihnă, vreau să profit de vacanţa inter-semestrială pentru a sta mai mult timp cu fiul meu. Am fost la Rânca, am coborât pentru că am avut ceva probleme de rezolvat şi vom urca din nou miercuri. Încă nu am luat o decizie finală. Luni, pe 15 februarie, am o întâlnire cu domnul preşedinte Traian Băsescu şi în funcţie de discuţiile pe care le voi purta voi lua o decizie. Nu este o hotărâre simplă. Trebuie să cântăresc bine lucrurile, ca să fii vârf de lance pentru o formaţiune politică nu este uşor. Dacă ai ratat, ai ieşit din peisaj. Discuţiile vor duce fie la liniştirea mea şi la rămânerea pe poziţia actuală, fie la luarea în calcul a unei demisii şi la o candidatură.

Rep.: Domnul Daviţoiu a anunţat că, pe 16 februarie, va fi desemnat candidatul la Primăria Târgu Jiu. Este posibil să fiţi dumneavoastră?
L.A.: Am discutat despre o candidatură a mea pentru Consiliul Judeţean, dar dacă va fi nevoie mă voi duce oriunde. Nu mi-e frică de competiţie, indiferent dacă Florin Cârciumaru sau altul va fi contracandidatul meu. Trebuie cântărit foarte bine şi cu organizaţia de la municipiu. Trebuie stat de vorbă cu organizaţia judeţeană, trebuie discutat serios la centru. Am discutat şi cu Săvoiu, i-am spus care este situaţia. Am discutat pentru primul pe listă la Consiliul Judeţean. Trebuie să înţelegem foarte clar că organizaţia municipală Târgu Jiu este cea mai importantă pentru toate partidele şi pentru toţi candidaţii, iar dacă acolo nu ai o relaţie clară şi o colaborare bună cu deschizătorul de listă de la Consiliul Judeţean este un eşec total.

Rep.: Veţi avea timp să organizaţi alegerile, în cazul în care vă veţi decide să candidaţi?
L.A.: Trebuie să mă decid pentru că este deja târziu. Somnul va fi scos din calcule, va fi foarte multă muncă, trebuie puse la punct organizaţii locale, stabilite listele la primărie, şedinţe. Ştiu ce trebuie făcut, dar timpul nu e foarte prietenos. Trebuie să ne facem o echipă serioasă, dacă simt că ceva nu este în regulă am plecat imediat de la MP, chiar dacă îmi dau demisia de la Bucureşti. Nu e nici un fel de problemă, nu mă bag în grupări care fac jocuri murdare. Cred însă că vom face o echipă care să obţină un rezultat bun.

Vizualizări: 360

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: