Liviu Pop, eroare sau greșeală?

La început scria pe Facebook despre operația la „genunche”, a urmat un lung șir de dezacorduri, dar și niște perle de care s-ar rușina orice om de bun simț. Vorbim însă de ministrul Educației, Liviu Pop, care a vorbit despre viitorul din prezent, care și-a cerut scuze anticipat pentru ceva ce spusese înainte de scuze, care crede că greșelile pot fi corectate, dar erorile nu. Un campion al gafelor, ținut ministru în guvernul PSD, deși asta este o umilință pentru fiecare copil de școală, pentru fiecare părinte, pentru fiecare profesor, pentru noi toți.

Iată câteva gafe care l-au scos din anonimat pe ministrul Liviu Pop:

„Fiecare copil merită un viitor, un viitor mai bun decât cel prezent”. (discursul ministrului la deschiderea anului universitar)

„Este esenţial însă faptul că greşelile se pot corecta, erorile nu”. (plenul Senatului, la dezbaterea moțiunii pe Educație)

„Cer anticipat scuze pentru greșelile pe care le-am făcut, vă asigur că nu voi face nicio eroare”. (emisiune Digi FM)

„Dacă memoria nu mă înșală, este pentru prima dată în sistemul de învățământ din România când ministerul poate fi condus de un cadru didactic din învățământul preuniversitar”. (audieri în comisiile parlamentare, unde Pop uitase că el însuși a mai fost ministru)

„O echipă a Corpului de Control a Ministerului Educaţiei Naţionale a efectuat vineri, 7 iulie, verificări (...) în judeţul Târgovişte”. (comunicat minister, rectificat ulterior, Târgoviște fiind localitate)

„Este o palmă pe care câţiva inconştienţi din acest sistem o dă (n.r. – corect: o dau) în momentul de faţă învăţământului universitar din România pentru că noi ne luptăm cu (n.r. – corect: pentru) internaţionalizarea universităţilor din România”. (Antena 3)

„Educaţia e gratuită conform Constituţiei. În fapt, cineva trebuie să asigure această gratuitate. Statul asigură o parte din gratuitate, părintele asigură altă parte din gratuitate, copilul nu plăteşte nimic”. (emisiune tv)

,,Planurile cadru va fi modificat”. (ședință de guvern)

Faptul că Liviu Pop este profesor este extrem de grav. Că este ministru, este deja umilitor. Sau, ca să îl parafrazez, este o greșeală pe care PSD o poate îndrepta, dacă nu cumva este o eroare și atunci nu mai e nimic de făcut.

Vizualizări: 601

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: