Locuințe ANL fără chiriaşi, date în folosinţă. Când!

Circa 1.200 de târgujieni au depus cereri la Primăria Târgu Jiu în vederea obținerii unei locuințe tip ANL. În blocurile de acest gen, construite în ultimii ani, sunt câteva locuințe libere, unele de mai bine de un an. Autoritățile locale spun că le vor repartiza la finalul lunii aprilie, pentru că doar o dată pe an întocmesc listele cu punctajele solicitanților.

Un număr de 11 locuințe din blocurile ANL din Târgu Jiu sunt nelocuite, în unele cazuri de mai bine de un an. Numai că administrația locală din Târgu Jiu nu s-a grăbit să le repartizeze familiilor tinere care au solicitat o locuință de acest gen. Spre exemplu, astfel de unități locative nelocuite sunt în momentul de față în blocurile ANL de pe strada Săvinești. Autoritățile locale spun că vor publica listele cu punctajele în luna aprilie, urmând ca cele finale, după soluționarea eventualelor contestații, să fie aprobate în ședința ordinară de Consiliu Local de la sfârșitul lunii viitoare. În zona Narciselor se lucrează la construcția a două noi blocuri tip ANL, care ar putea fi gata în toamnă. Cei de la primărie spun că listele cu punctajele ce vor fi aprobate în aprilie vor fi cele ce vor fi luate în calcul și la repartizarea locuințelor din blocurile noi. „Trebuie să aprob o listă pe an. Conform legii, pot să aprob o listă dacă am disponibile locuințe sau dacă urmează să se dea în folosință. Am disponibile 11 în acest moment, dar este posibil, dacă totul merge bine la construcție, să se dea în folosință, și atunci această listă va rămâne valabilă. După această listă se vor face repartițiile, în baza punctajelor”, a declarat Ionuț Jilăveanu, directorul Serviciului Gospodărie Comunală din cadrul Primăriei Târgu Jiu.

Săptămâna aceasta au fost publicate și listele pentru cele 64 de locuințe sociale noi din zona Ciocârlău. Cei nemulțumiți de punctaje au putut depune contestatații până joi, orele 15.00. Doar zece contestații au fost înregistrate la primărie.

Galerie foto


Vizualizări: 1,497

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: