Locurile de parcare din Târgu-Jiu vor fi licitate

Primăria Târgu Jiu vine cu o propunere şoc. În cazul în care numărul acestora va fi mult mai mic decât cel al proprietarilor de autoturisme, în anumite zone din municipiu vor fi organizate licitaţii. Locul de parcare va fi atribuit celui care a oferă mai mult. Dacă acelaşi loc de parcare va fi solicitat cel puţin două persoane, proprietarul va fi stabilit prin tragere la sorţi. Municipalitatea va amenaja în acest an încă 2.800 de locuri de parcare de reşedinţă. În prezent se plăteşte 120 de lei pe an pentru parcare însă o licitaţie ar putea ridica preţul.

Primăria Târgu Jiu va continua şi în acest an acţiunea de amenajare a parcărilor de reşedinţă. „În primăvară se va continua acţiunea de demolare a garajelor şi de sistematizare a zonelor. Anul trecut s-au creat 1.255 de locuri de parcare în zonele: Abator I, Abator II, Teilor, Plopilor, Minerilor etc. Pentru acest an sunt estimate circa 2800 de locuri de parcare”, a declarat Marius Ionescu, directorul tehnic al Primăriei Târgu Jiu. Locurile de parcare vor fi atribuite numai după amenajarea, semnalizarea verticală şi orizontală şi numerotarea lor. În spaţiile de parcare unde se repartizează locuri de parcare gratuită persoanelor cu handicap grav sau accentuat, acestea vor fi marcate şi semnalizate prin semn internaţional. De asemenea, se va monta câte o tăbliţă adiţională cu simbolul „Se ridică maşinile parcate neregulamentar conform H.C.L. 209/2007 şi H.C.L. 53/2008. Telefon dispecerat 0353801031“.

Tragere la sorţi

Primăria Târgu Jiu va organiza, în acest an, licitaţii pentru locurile de parcare din zonele în care cererea este mult mai mare decât oferta. În cazul licitaţiei publice va fi întocmită o comisie de atribuire. Comisia de atribuire va fi formată din cinci membrii ce vor reprezenta Direcţia Publică de Venituri, Direcţia Tehnică, Compartimentul Licitaţii, Achiziţii Publice, Compartimentul Îndrumare Asociaţii de Proprietari din cadrul Primăriei Municipiului Târgu Jiu şi Asociaţia de proprietari/locatari. Preşedintele acesteia va anunţa preţul de pornire a licitaţiei, cu precizarea salturilor de suprasolicitare care sunt de 10% din preţul iniţial. Participanţii la licitaţie vor prezenta oferta de preţ prin strigări succesive care trebuie să respecte condiţiile de salt anunţate de preşedintele comisiei. Dacă la a treia strigare a ultimei oferte nu se oferă o sumă mai mare, preşedintele comisiei anunţă atribuirea locului de parcare în favoarea participantului care a oferit ultima sumă. “După inventarierea locurilor de parcare şi în funcţie de numărul cererilor depuse se vor stabili zonele unde se va organiza licitaţie publică”, a declarat Marius Ionescu. Locul de parcare se va atribui cât mai aproape de frontul imobilului în care locuieşte deţinătorul autovehiculului. Reprezentanţii municipalităţii spun că în cazul în care mai mulţi solicitanţi doresc acelaşi loc de parcare şi aceştia nu se înţeleg, atribuirea locului de parcare respectiv se va face prin tragere la sorţi.

Vizualizări: 139

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: